Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος για κορωνοϊό: Σχετική αύξηση κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα – Για ποιους είναι απαραίτητο το εμβόλιο

Εξαδάκτυλος για κορωνοϊό: Σχετική αύξηση κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα – Για ποιους είναι απαραίτητο το εμβόλιο
Yφέσεις και εξάρσεις θα παρουτσιάζει ο κορωνοϊός, ανέφερε ο Αθ. Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα
Για σχετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα , χωρίς ωστόσο να πιέζεται το σύστημα υγείας, έκανε λόγο ο Αθ. Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
Ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «ο κορωνοϊός βρίσκεται μεταξύ μας και θα βρίσκεται μεταξύ μας και είναι μία ίωση 12μηνου και θα παρουσιάζει υφέσεις και εξάρσεις», προσθέτοντας πως «έχουμε κάθε λόγο να προφυλασσόμαστε και να αποφεύγουμε τη νόσο, πρώτον γιατί κανείς δεν ξέρει ποιος θα νοσήσει βαριά και ποιος όχι και κανείς δεν ξέρει ποιος θα βρεθεί με μακρά συμπτώματα από τη νόσο και ποιος όχι».
«Όποιος έχει συμπτώματα κορωνοϊού θα πρέπει πάντοτε να κάνει τεστ και να προστρέχει να λαμβάνει αντιικά φάρμακα εγκαίρως γιατί αυτά είναι αποτελεσματικά τις πρώτες μέρες που τα συμπτώματα δεν έχουν επιβαρυνθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι για τα αντιικά φάρμακα χρειάζεται συνταγογράφηση και τα προμηθευόμαστε από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ή από δημόσιο νοσοκομείο.
Σχετικά με τους θανάτους από κορωνοϊός, επεσήμανε ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 86 έτη, εξηγώντας ότι η νόσος πυροδοτεί άλλες παθολογικές καταστάσεις και αυτοί οι άνθρωποι, σε αρκετές περιπτώσεις, δεν έχουν πάρει έγκαιρα αντιικά φάρμακα.

Για εμβολιασμούς

Σύμφωνα με τον κ.Εξαδάκτυλο, οι άνθρωποι άνω των 60 και επιβαρυμένοι πρέπει να προστρέξουν και να εμβολιαστούν με το μονοδύναμο επικαιροποιημένο εμβόλιο.
Όπως είπε, «υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60, για τους ανοσοκατασταλμένους, όσους πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας, για όσους εργάζονται στους χώρους υγείας και τις εγκύους. Οι άνθρωποι από 12-59 ετών και αυτοί μπορούν να εμβολιαστούν και για αυτούς υπάρχει σύσταση, γιατί κανείς δεν ξέρει ποιος από αυτούς που θα μολυνθούν θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαρύτερη νόηση και ποιος θα αναπτύξει το long covid».
Υπενθύμισε ότι δεν είναι υποχρεωτικό πουθενά.
Για τον εμβολιασμό των παιδιών, εξήγησε ότι οι γονείς σε συνεννόηση με τον παιδίατρό τους θα αποφασίσουν τι θα κάνουν με τα παιδιά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης