Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ηράκλειο: Κινητοποιήσεις για το υπό διάλυση «Βενιζέλειο» νοσοκομείο - Η δέσμευση Χρυσοχοϊδη μετά την καρατόμηση της διοίκησης

Ηράκλειο: Κινητοποιήσεις για το υπό διάλυση «Βενιζέλειο» νοσοκομείο - Η δέσμευση Χρυσοχοϊδη μετά την καρατόμηση της διοίκησης
Ο Μ. Χρυσοχοΐδης εξήγγειλε δέσμη έκτακτων μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων στο «Βενιζέλειο-Πανάνειο» Γενικό Νοσοκομείο στο Ηράκλειο
Σχετικά Άρθρα
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα, Τετάρτη 18/10, σωματεία και φορείς του Ηρακλείου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο, όπου έχουν διακοπεί τα προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και από τις 15/10 έχει ανασταλεί η λειτουργία των τακτικών και των απογευματινών ιατρείων.
Οι εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει την έλλειψη γιατρών και νοσηλευτικού, διοικητικού και επικουρικού προσωπικού, ενώ καλεί το Υπουργείο Υγείας για άμεσες ενέργειες προκειμένου «να αποφευχθεί η περαιτέρω αποψίλωση ενός από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία της Ελλάδος».

Δέσμευση Χρυσοχοΐδη

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο 24ωρο με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύθηκαν από τα καθήκοντά τους ο Διοικητής και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο- Πανάνειο» (ΓΝΒΠ).
Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγγειλε δέσμη έκτακτων μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων στο «Βενιζέλειο-Πανάνειο» Γενικό Νοσοκομείο στο Ηράκλειο. Όπως γνωστοποίησε, άμεσα θα ενισχυθεί το Αναισθησιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό από τον ιδιωτικό τομέα για ένα τρίμηνο, ώστε να λειτουργούν 4 χειρουργικά τραπέζια ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία των χειρουργείων.
Επίσης, σύμφωνα μα τον υπουργό, προωθείται η άμεση ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου με έκτακτες προσλήψεις με fast track διαδικασίες, όπου έχουν καταγραφεί κενά, ώστε να καλυφθούν άμεσα και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.
Ουσιαστικά, ο κ. Χρυσοχοϊδης κάνει λόγο για προσλήψεις αναισθησιολόγων με μπλοκάκα και προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας.

Κινητοποίηση

Σε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 15:00. και σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην είσοδο του νοσοκομείου προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του «Βενιζέλειου», μετά από γενική συνέλευση της Ένωσης Εργαζομένων Βενιζελείου Νοσοκομείου. Θα ακολουθήσει πορεία προς το κέντρο της πόλης και την πλατεία Ελευθερίας, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα στην περιφέρεια Κρήτης.
Ζητούν την επαρκή στελέχωση και άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου.
Επίσης, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου από τις 11.00πμ έως τις 15.00, προκειμένου να διευκολύνει τους εργαζομένους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την αποδόμηση του δημόσιου Βενιζέλειου Νοσοκομείου.
Στην κινητοποίηση συμμετέχει και το σωματείο εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), με στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 15:00.
Σημειώνεται ότι την κινητοποίηση στηρίζουν η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων μαθητών δήμου Ηρακλείου και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου συμμετέχοντας στην στάση εργασίας που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο από τις 11 το πρωί έως τις 16:00 και στη συγκέντρωση στις 11:030 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Τη στήριξή του εκφράζει και το Τοπικό Παράρτημα Κρήτης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Στο μεταξύ, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης, συλλόγους γονέων, εργατικά σωματεία, Φοιτητικούς Συλλόγους, τους υγειονομικούς, σε συλλαλητήριο την Παρασκευή 20/10 στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης