Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Β΄ γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών: Κάλπες σε 84 δήμους και 6 περιφέρειες - Έσπασε κάθε ρεκόρ η αποχή με 69% - Κάτω 11,5% η συμμετοχή από 8/10

Β΄ γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών: Κάλπες σε 84 δήμους και  6 περιφέρειες -  Έσπασε κάθε ρεκόρ η αποχή με 69% - Κάτω 11,5% η συμμετοχή από 8/10
Οι κάλπες έκλεισαν στις 19:00 - Πρωτοφανές ρεκόρ αποχής, οι ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη στους υποψήφιους
Σχετικά Άρθρα
(Συνεχές upd) Μεγάλος νικητής η αποχή στον Β' Γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, που διεξήχθησαν σε 6 περιφέρειες και 84 δήμους της Ελλάδας την Κυριακή (15/10/2023).
Οι κάλπες έκλεισαν στις 19:00 και η αποχή ξεπέρασε κατά πολύ το 60% ενώ ήταν σημαντικά ενισχυμένη σε σχέση με τον πρώτο γύρο των εκλογών στις 8/10.
Σε ό,τι αφορά τις 6 περιφέρειες στις οποίες διεξήχθη Β' Γύρος, στις 5 διεκδικεί την περιφέρεια γαλάζιος «αντάρτης», ενώ ξεχωρίζει η τελική αναμέτρηση για την Περιφέρεια Θεσσαλίας που μετρά τις πληγές της από την καταστροφική θεομηνία.

Λιβάνιος (ΥΠ.ΕΣ):  Μόλις στο 31,21% η συμμετοχή

Μειωμένο κατά 11,5%  ήταν το ποσοστό συμμετοχής στις κάλπες έως τις 17:30 σε σχέση με την ίδια ώρα την περασμένη Κυριακή.
Σύμφωνα με την τρίτη και τελευταία ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο, η συμμετοχή στις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν στο 31,21%, ενώ το ίδιο διάστημα στον α' γύρο ήταν 42,6%. Το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής εμφανίζεται στα Ιόνια Νησιά με 24,6%, έναντι 40,8% την προηγούμενη Κυριακή. Υπολογίζεται ότι μιάμιση ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες, έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα περίπου 1.765.000 εκλογείς.

Τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια είναι τα εξής (σε παρένθεση το αντίστοιχο ποσοστό του α' γύρου):

- Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης 30,1% (44,4%)

- Κεντρικής Μακεδονίας 34,1% (42,2%)

- Δυτικής Μακεδονίας 28,1% (43,4%)

- Ηπείρου 36,3% (49,2%)

- Θεσσαλίας 32,5% (48,7%)

- Ιονίων Νήσων 24,6% (40,8%)

- Δυτικής Ελλάδας 38,6% (48%)

- Στερεάς Ελλάδας 48,7%, (55,9%)

- Αττικής 29,5% (36,8%)

- Πελοποννήσου 27,2% (44,7%)

- Βορείου Αιγαίου 30,3% (39,2%)

- Νοτίου Αιγαίου 36,9% (44%)

- Κρήτης 46,3% (53,2%).

Νίκη Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη

Ο Στέλιος Αγγελούδης είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, καθώς στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών επικρατεί του Κωνσταντίνου Ζέρβα με διαφορά η οποία κυμαίνεται περίπου στις 30 μονάδες, όπως δείχνει το exit poll της Interview για την POLITIC.
Ειδικότερα, η μικρότερη διαφορά μεταξύ των δύο υποψήφιων δημάρχων είναι στις 26 μονάδες (63% Αγγελούδης – 37% Ζέρβας) και η μεγαλύτερη είναι στις 34 μονάδες (67% Αγγελούδης – 33% Ζέρβας).

Ντέρμπι Μπακογιάννη με Δούκα στην Αθήνα - Οι δηλώσεις τους αφού ψήφισαν

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, που έχει το χρίσμα της ΝΔ, στον πρώτο γύρο στις 8/10 συγκέντρωσε ποσοστό 41,28%, όμως δεν ήταν αρκετό για να επικρατήσει από την πρώτη Κυριακή και έτσι η μάχη οδηγείται στον Β΄  Γύρο σήμερα (15/10).
Αντίπαλός του ο ανεξάρτητος υποψήφιος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας , τον οποίο στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  που συγκέντρωσε στις 8/10 ποσοστό 14,20%.
Σημειώνεται ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Χ.Δούκας προηγείται στην πρόθεση ψήφου.
Ο Κ. Μπακογιάννης ψήφισε στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, συνοδευόμενος από την οικογένειά του.
Αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, δήλωσε «όμορφη μέρα, σήμερα αποφασίζουν οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι για το μέλλον της γειτονιάς τους, της πόλης τους. Ψηφίζουμε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για το αύριο».
Μάλιστα, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, λέγοντας πως «προτρέπω όλους πριν τη βόλτα τους να περάσουν από τις κάλπες. Η Αθήνα είναι όλων».
mpakog.JPG
Στο σχολικό συγκρότημα Γκράβας ψήφισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Τώρα», Χάρης Δούκας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Δούκας τόνισε ότι «την περασμένη Κυριακή, οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι άνοιξαν τον δρόμο για τη μεγάλη αλλαγή στην πόλη. Σήμερα ολοκληρώνουμε το άλμα για την Αθήνα του αύριο, για μία Αθήνα πράσινη και καθαρή, ασφαλή και δημιουργική για όλους».
Απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες για να ψηφίσουν λέγοντας ότι «προϋπόθεση η μεγάλη συμμετοχή. Ελάτε να ψηφίσετε με αισιοδοξία, πάρτε την αναμέτρηση αυτή στα χέρια σας, για τη νίκη της Αθήνας, για να μείνει ζωντανή η ελπίδα. Ελάτε μαζί να νικήσουμε».
δουκασ.JPG
Υπενθυμίζεται ότι  σε 28 δήμους της Αττικής διεξάγεται δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών και συγκεκριμένα, εκτός από την Αθήνα, επαναληπτική εκλογική διαδικασία έχουν και οι δήμοι: Αγίας Παρασκευής, Αγίου Δημητρίου, Αιγάλεω, Ασπροπύργου, Βύρωνα, Δάφνης -Υμηττού, Διονύσου, Ελευσίνας, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Ηρακλείου, Ιλίου, Καισαριανής, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Μεγαρέων, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης, Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, Παιανίας, Παπάγου -Χολαργού, Πεντέλης, Πετρούπολης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Φιλοθέης -Ψυχικού, Χαϊδαρίου και Χαλανδρίου. Σε 21 δήμους οι νυν δήμαρχοι διεκδικούν την επανεκλογή τους σήμερα.

Σε δεύτερο γύρο η Θεσσαλονίκη - Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι για τον δήμο Κ. Ζέρβας και Στ.  Αγγελούδης

Σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με το ντέρμπι για την πρωτιά σήμερα, Κυριακή 15/10, να δίνεται ανάμεσα σε Κ. Ζέρβα και στο στηριζόμενο από σημαντικό τμήμα του ΠΑΣΟΚ, Στ. Αγγελούδη.
Συγκεκριμένα, ο νυν δήμαρχος Κώστας Ζέρβας στις 8/10 έλαβε το 27,33% των ψήφων και ο Στέλιος Αγγελούδης 25,74%.
Στο 34ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ψήφισε το πρωί της Κυριακής 15/10 ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στ. Αγγελούδης.
Αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο κ. Αγγελούδης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «σήμερα η πόλη παίρνει μία μεγάλη απόφαση. Παίρνει μπρος και όλοι γινόμαστε ένα. Βρίσκουμε το ρυθμό της ιστορίας. Αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη, δεν περισσεύει κανείς. Αγαπάμε την πόλη, τις βόλτες στο λιμάνι, στην παραλία. Ανεβαίνουμε στα τείχη, βλέπουμε αυτή την όμορφη πόλη και θέλουμε να δουλέψουμε γι' αυτήν».
«Δεν περισσεύει κανείς και την επόμενη μέρα γυρίζουμε σελίδα. Βρίσκουμε τις λύσεις για την καθημερινότητα και γινόμαστε μία ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε.
agg4.JPG
Περίπου στις 11:00 άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο Λύκειο Θεσσαλονίκης ο νυν δήμαρχος της πόλης και εκ νέου υποψήφιος, Κ. Ζέρβας.
Αφου ψήφισε, ο κ. Ζέρβας σε δηλώσεις τόνισε ότι «σήμερα η πόλη αποφασίζει για το μέλλον της. Αν θα συνεχίσουμε μαζί με δυναμικά, σταθερά βήματα για τη Θεσσαλονίκη του 2030 ή αν θα γυρίσουμε στη Θεσσαλονίκη προηγούμενων δεκαετιών, των μηχανισμών, των αναβολών, των ακυρώσεων. Ξεβολέψαμε πολλούς το 2019, που σήμερα συνασπίστηκαν και απέναντι σε κάθε Θεσσαλονικιά και Θεσσαλονικιό, που απεχθάνεται το παρασκήνιο. Με ξέρετε πολύ καλά, ξέρετε ποιος είμαι, ξέρετε τη δουλειά, που έχω κάνει, δεν έχω κρυφτεί ποτέ, δεν εμφανίστηκα τους τελευταίους μήνες, έχω πρόγραμμα και σχέδιο απέναντι στο άγνωστο που κάποιοι υπόσχονται, μαζί σας καλώ να συνεχίσουμε για τη Θεσσαλονίκη του 2030».
«Η Θεσσαλονίκη δεν γυρίζει πίσω, ζητώ την ανανέωση της εμπιστοσύνης», κατέληξε ο κ. Ζέρβας.
ζ32.JPG
Σημειώνεται ότι συνολικά 6 δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης οδηγούνται σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση στις 15/10 και συγκεκριμένα, στους δήμους Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά.

Στην Πάτρα

Στον δεύτερο γύρο θα αναδειχθεί ο νέος δήμαρχοι Πατρέων, καθώς στον πρώτο γύρο κανένας από τους υποψήφιους δεν έπιασε το όριο του 43%.
Στον Δήμο Πατρέων, ο νυν  δήμαρχος Κωνσταντίνος Πελετίδης (με 39,95% στις 8/10), ο οποίος είναι επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» την οποία στηρίζει το ΚΚΕ,  θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στον θώκο του τρίτου μεγαλύτερου δήμου της χώρας στον β' γύρο απέναντι από τον Κωνσταντίνο Σβόλη (με 25,57% των ψήφων στις 8/10), που προέρχεται από την ΝΔ και είναι επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη».
Στο 478ο Εκλογικό Τμήμα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος, Κ. Πελετίδης.
Αφού ψήφισε, ο κ. Πελετίδης δήλωσε ότι «συνεχίζουμε για την Πάτρα, μαζί με τον λαό, όπως κάναμε τα προηγούμενα 9 χρόνια. Σήμερα ο Πατραϊκός λαός ρίχνει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο, για να έχουμε δυνάμεις αύριο, να συνεχίσουμε το χτίσιμο της πόλης μας όπως ονειρευόμαστε και όπως ήδη έχουμε σχεδιάσει και δρομολογήσει, για το μέλλον των παιδιών μας. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να φτάσει και να παραμείνει η πόλη μας, ο Δήμος μας, στο ύψος των ονείρων μας και των σχεδιασμών μας».
Σημειώνεται όιτι ο Κώστας Πελετίδης, γιατρός – καρδιολόγος στο επάγγελμα και  εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 1998 με την παράταξη του αείμνηστου, Παναγιώτη Κοσιώνη, ενώ υποψηφιότητα για δήμαρχος Πατρέων έθεσε για πρώτη φορά το 2006, λαμβάνοντας ποσοστό 10,12%. Στις εκλογές του 2010 έθεσε για δεύτερη φορά υποψηφιότητα για δήμαρχος, λαμβάνοντας ποσοστό 16,52%, ενώ το 2014 εκλέχθηκε για πρώτη φορά δήμαρχος Πατρέων με ποσοστό 25,06% στον πρώτο γύρο και 63,53% στον δεύτερο γύρο.
Το 2019 εκλέχθηκε για δεύτερη φορά δήμαρχος Πατρέων, λαμβάνοντας 40,60% στον πρώτο γύρο και 70,86% στον δεύτερο γύρο.
peletidis_2.JPG
Στο 410ο εκλογικό τμήμα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, Κ. Σβόλης, ο οποίος δήλωσε ότι «σήμερα είναι η μέρα του πολίτη και το δικαίωμα του εκλέγειν είναι ο θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας. Πρέπει όλοι σήμερα να είμαστε μπροστά στην κάλπη γιατί κρίνουμε το μέλλον μας».
«Αναμένουμε την ετυμηγορία του πατραϊκού λαού ώστε να δράσουμε ανάλογα», συμπλήρωσε ο κ. Σβόλης.
Σημειώνεται ότι ο  Κώστας Σβόλης, ο οποίος είναι και αυτός γιατρός – καρδιολόγος στο επάγγελμα, εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα στην πρώτη θέση το 2019 με την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη».
Το 2022 μετά την παραίτηση τού επικεφαλής της παράταξης, Νίκου Παπαδημάτου, εξελέγη στη θέση του νέου επικεφαλής.
svolis_1.JPG
Οι μάχες στις 6 περιφέρειες

Στη Θεσσαλία, η οποία επλήγη δριμύτατα από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, η μάχη του σημερινού β΄ γύρου θα δοθεί ανάμεσα στον υποψήφιο περιφερειάρχη με τη ΝΔ, Κωνσταντίνο Αγοραστό, ο οποίος έλαβε ποσοστό 41,39% των ψήφων στις, έναντι του Δ. Κουρέτα - προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ- που έλαβε το 34,1%.
Στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας ψήφισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας, δηλώνοντας αμέσως μετά ότι «σήμερα είναι μια μέρα με περίεργα συναισθήματα γιατί η Θεσσαλία είναι μια πληγή και δεν μπορεί κάποιος να πανηγυρίσει, ούτε να χαρεί. Θέλω να ευχηθώ στον συνυποψήφιό μου καλή επιτυχία και να τον ευχαριστήσω που φτάσαμε ως εδώ σε ένα σχετικά ήπιο κλίμα. Εγώ προσπάθησα να πείσω να ψηφιστεί αυτός ο οποίος είναι ο ικανός και ο πιο παραγωγικός, πιστεύω ότι τους έπεισα και θεωρώ ότι θα είμαι ο νέος περιφερειάρχης το βράδυ».
kouretas.JPG
Στο 4ο δημοτικό σχολείο Λάρισας ψήφισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Αγοραστός.
Αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο κ. Αγοραστός δήλωσε ο κ. Αγοραστός ότι «είναι μια μέρα χαράς, όλοι μαζί Θεσσαλές και Θεσσαλοί, περήφανοι για την καταγωγή μας, την ιστορία μας και τα επιτεύγματά μας, επιλέγουμε τον σίγουρο δρόμο της ενότητας. Με σταθερό βήμα θα ακολουθήσουμε το σταυροδρόμι της ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης και της ευημερίας. Σας καλώ όλους να συμμετέχετε σε αυτή την γιορτή της δημοκρατίας, σας καλώ να συνεχίσουμε. Έχουμε μπροστά μας μεγάλο έργο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, στον δρόμο αυτόν μας γνωρίζετε. Σας καλούμε με όλες τις δυνάμεις σας να στηρίξετε τον δρόμο της ανασυγκρότησης και να ξαναζωντανέψουμε, να ενδυναμώσουμε την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας που χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια με σχέδιο, με πρόγραμμα, με συγκεκριμένα μέτρα και προτάσεις και να συνεχίσουμε μαζί. Για ένα να είστε σίγουροι, ότι την επόμενη μέρα θα είμαστε εδώ και θα δώσουμε όλη μας την ψυχή, όπως πάντα κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά, να δουλεύουμε».
agorastos.JPG
Ντέρμπι αναμένεται στον β΄ γύρο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου ο Δ. Πτωχός που έχει τη στήριξη της ΝΔ (έλαβε το 42,58% στις 8/10), θα αναμετρηθεί με τον Πέτρο Τατούλη που πήρε το 31,86% των ψήφων.
Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα αναμετρηθούν ο Χρήστος Μέτιος που είχε τη στήριξη της ΝΔ, με 42,12% έναντι του ανεξάρτητου Χριστόδουλου Τοψίδη που έλαβε το 35,39%.
Στο Βόρειο Αιγαίο, αντιμέτωποι είναι ο εκλεκτός της ΝΔ, Στέφανος Αλκιβιάδης που έλαβε το 39,99% στις 8/10 έναντι 33,81% του ανεξάρτητου αν και προερχόμενου από τη ΝΔ, Κωνσταντίνου Μουτζούρη.
Επιπλέον, στον σημερινό δεύτερο γύρο θα αναδειχθούν οι νέοι περιφερειάρχες σε Ιόνια νησιά και Δυτική Μακεδονία.
Στα Ιόνια ο Γιάννης Τρεπεκλής με 32,46% (ανεξάρτητος αν και προερχόμενος από τη ΝΔ) θα αναμετρηθεί με τη Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου που έλαβε το 27,44% ενώ στη Δυτική Μακεδονία αντιμέτωποι θα βρεθούν οι Γιώργος Αμανατίδης με 35,5% και Γιώργος Κασαπίδης με 34,23%.

Στους 84 Δήμους

Οι μονομάχοι στους 84 Δήμους που δίνουν σήμερα την τελικά μάχη με βάση τα ποσοστά που έλαβαν στον α' γύρο στις 8/10, είναι:
-Αγίας Παρασκευής: Ο Γιάννης Μυλωνάκης 25,31% και ο Γιάννης Σταθόπουλος 22,97%.
-Αγίου Δημητρίου: Η Μαρία Ανδρούτσου 37,46% και ο Στέλιος Μαμαλάκης 22,36%.
-Αγίου Νικολάου: Ο Μανώλης Μενεγάκης 36,30% και ο Θωμάς Χαριτάκης 34,17%.
-Αθηναίων: Ο Κώστας Μπακογιάννης 41,35% και ο Χάρης Δούκας 14,19%.
-Αιγάλεω: Ο Λάμπρος Σκλαβούνος 37,59% και ο Ιωάννης Γκίκας 24,90%.
-Αιγιαλείας: Ο Χρήστος Γούτος 37,16% και ο Δημήτρης Καλογερόπουλος 35,22%.
-Ακτίου - Βόνιτσας: Ο Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης 41,69% και ο Αθανάσιος Κασόλας 29,59%.
-Αλεξανδρούπολης: Ο Ιωάννης Ζαμπούκης 32,44% και ο Σταύρος Σταυράκογλου 28,96%.
-Αλμυρού: Ο Δημήτρης Εσερίδης 39,42% και ο Ευάγγελος Χατζηκυριάκος 31,75%.
-Άργους - Μυκηνών: Ο Δημήτρης Καμπόσος 36,89% και ο Γιάννης Μαλτέζος 31,89%.
-Αρριανών: Ο Ερδέμ Χουσεΐν 36,41% και Ριτβάν Αμέτ 33,56%.
-Ασπροπύργου: Ο Ιωάννης Ηλίας 30,01% και η Σοφία Μαυρίδη 23,67%.
-Βύρωνος: Ο Μίλτος Μπαντής: 35,29% και ο Αλέξης Σωτηρόπουλος: 21,72%.
-Δάφνης - Υμηττού: Ο Τάσος Μπινίσκος 20,65% και ο Νικόλαος Τσιλίφης 20,14%.
-Δέλτα: Η Γερακίνα Μπισμπινά 36,25% και ο Νάκος Δημητριάδης 32,56%.
-Δεσκάτης: Ο Δημήτριος Κόττας 34,32% και ο Δημήτριος Καραστέργιος 31,40%.
-Διονύσου: Ο Γιάννης Καλαφατέλης 35,71% και η Κατερίνα Μαϊχόσογλου 30,06%.
-Δράμας: Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος 31,58% και ο Κυριάκος Χαρακίδης 24,90%.
-Δυτικής Αχαΐας: Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος 42,92% και ο Σπυρίδων Μυλωνάς 38,90%.
-Δυτικής Μάνης: Ο Γεώργιος Χιουρέας 29,61% και ο Παναγιώτης Μπασάκος 22,28%.
-Ελαφονήσου: Η Ευσταθία Λιάρου 40,75% και ο Άγγελος Τσιριγωτάκης 34,85%.
-Ελευσίνας: Ο Αργύρης Οικονόμου 33,26% και ο Γιώργος Γεωργόπουλος 20,08%.
-Ερέτριας: Ο Νικόλαος Γουρνής 41,27% και ο Ιωάννης Δημητρόπουλος 29,83%.
-Ζακύνθου: Ο Γεώργιος Στασινόπουλος 33,44% και ο Γεώργιος Τσουρουνάκης 33,01%.
-Ζαχάρως: Ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος 38,51% και ο Αναστάσιος Κάπος 31,28%.
- Ζωγράφου: Ο Βασίλειος Θώδας 37,80% και η Τίνα Καφατσάκη 27,99%.
-Ηγουμενίτσας: Ο Ιωάννης Λώλος 35,81% και ο Παναγιώτης Νταής 32,58%.
-Ήλιδας: Ο Ιωάννης Λυμπέρης 36,59% και ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος 27,14%.
-Ηλιουπόλεως: Ο Ευστάθιος Ψαρρόπουλος 25,38% και ο Γιώργος Χατζηδάκης 23,12%.
-Ηρακλείου Αττικής: Ο Νίκος Μπάμπαλος 41,79% και ο Γεώργιος Εμμανουήλ Παπαδημητρίου 30,91%.
-Ηρωικής Πόλης Νάουσας: Ο Νικόλαος Καρανικόλας 39,86% και ο Νικόλαος Κουτσογιάννης 34,22%.
-Θερμαϊκού: Ο Γεώργιος Τσαμασλής 37,41% και ο Θεόδωρος Τζέκος 29,78%.
-Θεσσαλονίκης: Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας 27,33% και ο Στυλιανός Αγγελούδης 25,74%.
-Ιεράπετρας: Ο Ιωάννης Γουλιδάκης 36,48% και ο Εμμανουήλ Φραγκούλης 35,50%.
-Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου: Ο Κωνσταντίνος Λύρος 30,11% και ο Σπυρίδων Διαμαντόπουλος 14,47%.
-Ιλίου: Ο Νίκος Ζενέτος 40,05% και η Ανδριάνα Αλεβίζου Κουκουβίνου 31,87%.
-Ιωαννιτών: Ο Θωμάς Μπέγκας 33,55% και ο Δημήτρης Παπαγεωργίου 24,11%.
-Καβάλας: Ο Θεόδωρος Μουριάδης 38,69% και ο Χρυσόστομος Παπαδόπουλος 24,45%.
-Καισαριανής: Ο Ηλίας Σταμέλος 35,31% και ο Χρήστος Βοσκόπουλος 30,56%.
-Καλαμαριάς: Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης 29,12% και η Χρυσή Αράπογλου 22,45%.
-Καλυμνίων: Ο Ιωάννης Γαλουζής 27,93% και ο Ιωάννης Μαστροκούκος 26,53%.
-Καμένων Βούρλων: Ο Ιωάννης Συκιώτης 35,53% και ο Ηλίας Κυρμανίδης 33,37%.
-Κασσάνδρας: Ο Κωνσταντίνος Παπαγιάννης 34,70% και η Αναστασία Χαλκιά Δημητροπούλου 20,03%.
-Καστοριάς: Ο Ιωάννης Κορεντσίδης 41,32% και ο Γρηγόριος Γρηγοριάδης 31,28%.
-Κοζάνης: Ο Λάζαρος Μαλούτας 36,57% και ο Ιωάννης Κοκκαλιάρης 26,27%.
-Κορδελιού - Ευόσμου: Ο Ελευθέριος Αλεξανδρίδης 36,06% και ο Κλεάνθης Μανδαλιανός 32,56%.
-Λήμνου: Η Ελεονώρα Γεώργα 37,33% και ο Δημήτρης Μαρινάκης 29,72%.
-Λοκρών: Ο Αθανάσιος Ζεκεντές 36,88% και ο Νικόλαος Λιόλιος 27,84%.
-Λυκόβρυσης - Πεύκης: Ο Γρηγόρης Λέων 31,16% και ο Μάριος Γεώργιος Ψυχάλης 27,28%.
-Μεγανησίου: Ο Σπυρίδων Αργύρος 40,85% και ο Γεράσιμος Κατωπόδης 31,07%.
-Μεγαρέων: Ο Παναγιώτης Μαργέτης 33,91% και ο Σπυρίδων Κορώσης 24,78%.
-Μύκης: Ο Αχμέτ Κιουρτ 34,20% και Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν 27,27%.
-Ναυπλιέων: Ο Δημήτριος Κωστούρος 33,51% και ο Δημήτριος Ορφανός 29,34%.
-Νέας Ιωνίας: Ο Παναγιώτης Μανούρης 38,04% και η Δέσποινα Θωμαΐδου 20,36%.
-Νέας Σμύρνης: Ο Γεώργιος Κουτελάκης 28,88% και η Δήμητρα Νάνου 26,73%.
-Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας: Ο Γιάννης Βούρος 26,11% και ο Ιωάννης Τομπούλογλου 22,57%.
-Νότιας Κέρκυρας: Ο Κωνσταντίνος Λέσσης 32,82% και ο Βασίλειος Χειμαριώτης 20,75%.
-Ξάνθης: Ο Εμμανουήλ Τσέπελης 37,57% και ο Ευστράτιος Κοντός 28,85%.
-Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης: Ο Βλάσιος Τσιώτος 40,45% και ο Σπυρίδων Καραβάς 33,16%.
-Ορεστιάδας: Ο Βασίλειος Μαυρίδης 37,46% και ο Αδαμάντιος Παπαδόπουλος 36,24%.
-Παιανίας: Ο Ισίδωρος Μάδης 41,79% και ο Σπυρίδων Στάμου 27,60%.
-Παλαμά: Ο Γεώργιος Σακελλαρίου 37,39% και ο Σωκράτης Δασκαλόπουλος 28,66%.
-Παπάγου - Χολαργού: Ο Ηλίας Αποστολόπουλος 38,49% και ο Δημήτριος Οικονόμου 15,31%.
-Πατρέων: Ο Κωνσταντίνος Πελετίδης 39,95% και ο Κωνσταντίνος Σβόλης 25,57%.
-Παύλου Μελά: Ο Δημήτριος Ασλανίδης 31,72% και ο Δημήτριος Δεμουρτζίδης 31,36%.
-Πέλλας: Ο Ευστάθιος Καστερίδης 38,42% και ο Ευστάθιος Φουντουκίδης 31,11%.
-Πεντέλης: Η Δήμητρα Κεχαγιά 31,78% και η Αναστασία Κοσμοπούλου 22,80%.
-Περάματος: Ο Ιωάννης Λαγουδάκος 25,91% και ο Δημήτριος Γκανάς 24,16%.
-Πετρουπόλεως: Ο Στέφανος Βλάχος 36,73% και ο Ευάγγελος Σίμος 28,63%.
-Πολυγύρου: Ο Ευθύμιος Καρανάσιος 30,58% και ο Γεώργιος Εμμανουήλ 24,74%.
-Πύδνας - Κολινδρού: Ο Αναστάσιος Μανωλάς 34,90% και ο Χρήστος Κομπατσιάρης 31,48%.
-Πύλου - Νέστορος: Ο Παναγιώτης Καρβέλας 42,29% και ο Δημήτριος Καφαντάρης 38,98%.
-Πύργου: Ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος 32,78% και ο Ευστάθιος Καννής 30,90%.
- Ραφήνας - Πικερμίου: Ο Ευάγγελος Μπουρνούς 41,97% και η Δήμητρα Τσεβά Μήλα 31,32%.
-Ρόδου: Ο Αντώνιος Καμπουράκης 42,74% και ο Αλέξανδρος Βασίλειος Κολιάδης 29,00%.
-Σαρωνικού: Ο Γεώργιος Σωφρόνης 37,40% και ο Δημήτριος Παπαχρήστου 30,81%.
-Σκύρου: Ο Νικόλαος Μαυρίκος 38,64% και ο Κυριάκος Αντωνόπουλος 20,54%.
-Σπάρτης: Η Αδαμαντία Τζανετέα 33,51% και ο Μιχαήλ Βακαλόπουλος 30,26%.
-Τυρνάβου: Ο Σάμερ - Αθανάσιος Αμάρι 42,68% και ο Αστέριος Τσικριτσής 32,49%.
-Φιλοθέης - Ψυχικού: Ο Δημήτριος Γαλάνης 38,91% και ο Χαράλαμπος Μπονάτσος 30,80%.
-Χαϊδαρίου: Ο Ευάγγελος Ντηνιακός 31,11% και ο Μιχαήλ Σελέκος 27,59%.
-Χαλανδρίου: Ο Σίμος Ρούσσος 42,84% και η Κρίστη Αγαπητού 25,52%.
-Χερσονήσου: Ο Ζαχαρίας Δοξαστάκης 42,09% και ο Ιωάννης Σέγκος 30,14%.
-Χίου: Ο Σταμάτιος Κάρμαντζης 35,19% και ο Ιωάννης Μαλαφής 28,77%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης