Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καθησυχαστικοί Λέκκας και Τσελέντης για τον σεισμό στην Αττική: Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου

Καθησυχαστικοί Λέκκας και Τσελέντης για τον σεισμό στην Αττική: Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου
O σεισμός σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στη Λαυρεωτική
Σχετικά Άρθρα
Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για το σεισμό 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Λαυρεωτική νωρίς το πρωί της Παρασκευής (13/10/2023).
Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, πρόεδρο του ΟΑΣΠ, το επίκεντρο είναι στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, ανοιχτά του Δασκαλιού στη θαλάσσια περιοχή που δεν είναι υψηλής σεισμικότητας, αλλά εμφανίζει μια διέγερση τις τελευταίες μέρες. «Δεν είναι περιοχή ανησυχίας, αλλά επειδή είναι πολύ κοντά στην Αττική παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Θεωρώ δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.
Από την πλευρά του, πρόεδρος του Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, επισημαίνει ότι οι σεισμοί γίνονται αισθητοί στο σύνολο του Λεκανοπεδίου λόγω απόστασης, μικρούς εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης. Ο καθηγητής Τσελέντης αναφέρει ακόμα ότι το σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό, «δεν μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς ούτε γνωρίζουμε κανένα θαλάσσιο ρήγμα με μεγάλο σεισμικό δυναμικό στην περιοχή που καταγράφουμε τους μικροσεισμούς».
Tselentis.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης