Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επιστρέφει ο Δακτύλιος στην Αθήνα - Ποια τα πρόστιμα

Επιστρέφει ο Δακτύλιος στην Αθήνα - Ποια τα πρόστιμα
Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με Διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ
Θέμα ημερών είναι η επιστροφή του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, κρίνοντας από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος είχε αναφέρει ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί ξανά μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Διευκρίνισε δε ότι στόχος είναι να τηρηθεί αυστηρά το καθεστώς των μονών-ζυγών και ως εκ τούτου θα ενισχυθεί η δύναμη της Τροχαίας ώστε να διενεργούνται ακόμα περισσότεροι ελέγχοι που θα αποτρέπουν την παράτυπη είσοδο ΙΧ.

Τι θα ισχύσει

-Εκ περιτροπή κυκλοφορία των οχημάτων κάθε Δευτέρα έως Πέμπτη τις ώρες 07.00-20.00 και την Παρασκευή από 07.00-15.00.
-Τις άρτιες (ζυγές) ημερομηνίες κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα με αριθμό κυκλοφορίας που τελειώνει σε 0,2,4,6,8 και τις περιττές (μονές) τα αυτοκίνητα που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.
-Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.

Ποιοι εξαιρούνται από τους περιορισμούς

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που αφορούσε την περίοδο 2022-2023, από τους περιορισμούς εξαιρούνται και εισέρχονται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας:
α. Τα, εκ κατασκευής, αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, οχήματα φυσικού αερίου και υγραερίου.
β. Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου, σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης-New European Driving Cycle/NEDC), τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως και την 31.12.2020.

Ποια είναι τα όρια του Δακτυλίου

Η περιοχή που ισχύει αφορά την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: «Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπύρου Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Ανδρ. Φραντζή - Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Λ. Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλατεία Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας». Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του Μικρού Δακτυλίου τα μέτρα περιορισμού δεν ισχύουν.

Το πρόστιμο

Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με Διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σε συνδυασμό με το άρθρο 31 του ν. 3904/2010 (Α΄218).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης