Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δήμος Αθηναίων - αυτοδιοικητικές εκλογές 8/10: Εργαζόμενοι του δήμου στα 917 εκλογικά κέντρα για την ασφαλή πρόσβαση των ΑμεΑ

Δήμος Αθηναίων - αυτοδιοικητικές εκλογές 8/10: Εργαζόμενοι του δήμου  στα 917 εκλογικά κέντρα για την ασφαλή πρόσβαση των ΑμεΑ
Στο εκλογικό κέντρο και στον χώρο υποδοχής και υποστήριξης εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα, επιτρέπεται η είσοδος σκύλων-οδηγών ατόμων με αναπηρία.
Στα 917 εκλογικά κέντρα του δήμου Αθηναίων θα βρίσκονται από τις 7 το πρωί της Κυριακής 8/10 περίπου 230 εργαζόμενοι για να διευκολύνουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία, με κινητικές δυσκολίες, αλλά και ηλικιωμένων και εγκύων, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Οι εργαζόμενοι του δήμου είναι ειδικά εκπαιδευμένοι ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε να αποφευχθεί η αναμονή ή οποιαδήποτε πρόκληση ταλαιπωρίας . Θα βρίσκονται στα εκλογικά κέντρα μέχρι τις 19:00 και θα οδηγούν τα άτομα με ανάγκη, είτε στις αίθουσες που διαθέτουν ράμπες και αναβατόρια, είτε στους ειδικούς χώρους που έχουν δημιουργηθεί για τη διευκόλυνσή τους.
Στον χώρο εντός του διαχωριστικού ψηφοφορίας για την επιλογή του ψηφοδελτίου, αποκλειστική πρόσβαση, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, εκτός από τον εκλογέα, έχουν είτε ο/η δικαστικός αντιπρόσωπος, είτε ο/η συνοδός του εκλογέα, παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου. Στο εκλογικό κέντρο και στον χώρο υποδοχής και υποστήριξης εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα, επιτρέπεται η είσοδος σκύλων-οδηγών ατόμων με αναπηρία.
Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία οργανώθηκε για πρώτη φορά από τον δήμο Αθηναίων στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου και μάλιστα, διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση στην προσέλευση ΑμεΑ στα εκλογικά κέντρα της Αθήνας, γεγονός που αποδίδεται στο ότι δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις ώστε να ασκήσουν ευκολότερα το εκλογικό τους δικαίωμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης