Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Γιάννης Ιωαννίδης - Ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί την απώλεια του θρυλικού «ξανθού»

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Γιάννης Ιωαννίδης - Ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί την απώλεια του θρυλικού «ξανθού»
Θλίψη στον κόσμο του αθλητισμού...
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο πρώην καλαθοσφαιριστής, προπονητής και πολιτικός Γιάννης Ιωαννίδης, βυθίζοντας στη θλίψη το ελληνικό μπάσκετ.
Ο σπουδαίος προπονητής, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες του Άρη και του Ολυμπιακού τη δεκαετία του '80 και του '90, αλλά και μετέπειτα υφυπουργός αθλητισμού, άφησε την τελευταία πνοή του έπειτα από μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια.
Φίλοι και γνωστοί θα έχουν την ευκαιρία να πουν το ύστατο χαίρε στον Γιάννη Ιωαννίδη την Παρασκευή (6/10).
Η κηδεία του θα γίνει στο νεκροταφείο της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, στις 17:00.
Εκεί θα ταφεί στο οικογενειακό μνημείο.
Μία μέρα νωρίτερα, την Πέμπτη (5/10) στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη της Βούλας. Προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον «ξανθό» και όσοι είναι στην Αθήνα και δε θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για την κηδεία του.

Ο θρυλικός «ξανθός» της ελληνικής καλαθοσφαίρισης είχε γεννηθεί στις 26 Φεβρουαρίου 1945 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλη του αγάπη ήταν το μπάσκετ, με το οποίο ασχολήθηκε από τα παιδικά του χρόνια, με αποτέλεσμα στα 15 του να αγωνίζεται βασικός στην ομάδα του Άρη.
Ήταν επίσης πτυχιούχος Γεωπονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και είχε εργασθεί ως γεωπόνος στην Αγροτική Τράπεζα.
Αναγνωρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ: συνολικά κατέκτησε 12 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα.
Παραμένει ο προπονητής που κρατάει το ρεκόρ των περισσότερων τίτλων πρωταθλητή Ελλάδας, αφού κέρδισε 12 (έναν παραπάνω από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς), καθώς και των περισσότερων νικών σε αγώνες πρωταθλήματος (418 νίκες).[
Στην πολιτική, υπήρξε βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας από το 2004 μέχρι το 2015 και διετέλεσε Υφυπουργός «Πολιτισμού» στη δεύτερη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και Υφυπουργός «Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού» στη κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.

Γκάλης για Ιωαννίδη: «Έφυγε δικός μου άνθρωπος, αντίο φίλε μου…»

Άκρως συγκινητική η αντίδραση του Νίκου Γκάλη, μόλις πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου του Γιάννη Ιωαννίδης.
Οι δυο τους μεγαλούργησαν με την ομάδα του Άρη τη δεκαετία του ’80, με τον «Νικ» να τονίζει πως «έφυγε» ένα μέλος της οικογένειάς του.
Το μήνυμα του Νίκου Γκάλη:
«Έφυγε ο Γιάννης... Ένας σπουδαίος δάσκαλος για το μπάσκετ, ένας πετυχημένος επαγγελματίας, ένας Νικητής.
Ζήσαμε μαζί απίστευτες στιγμές χαράς αλλά και κάποιες λιγότερες στιγμές λύπης. Νιώθω ότι έφυγε ένας δικός μου άνθρωπος, ένα μέλος της ευρύτερης οικογένειάς μου, ένας μεγάλος μου αδερφός.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, η παρακαταθήκη του Γιάννη Ιωαννίδη στην κοινωνία μας είναι η κληρονομιά που αφήνει πίσω του ένας Πρωταθλητής.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, καλό ταξίδι φίλε μου...».

Μητσοτάκης: «Έβαλε τη δική του σφραγίδα στην Ιστορία του ελληνικού μπάσκετ»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο ενός αθλητή και προπονητή, του Γιάννη Ιωαννίδη, που όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο Twitter: «έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ».
Αναλυτικά, «Με θλίψη αποχαιρετώ τον Γιάννη Ιωαννίδη. Τον παλαιό βουλευτή και υπουργό της παράταξής μας, αλλά και τον αθλητή και προπονητή που έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του.»
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης