Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών: «Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ θέλουμε δουλειά, καμίνια, μηχανές να βάλουμε μπροστά»

Συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών: «Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ θέλουμε δουλειά, καμίνια, μηχανές να βάλουμε μπροστά»
Aνέδειξαν τη μεγάλη ζήτηση που παρουσιάζει σε παγκόσμιο επίπεδο το νικέλιο oι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ
Συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (4/10) οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους, κλιμακώνοντας τον αγώνα για την ενιαία επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.
«Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ θέλουμε δουλειά, καμίνια, μηχανές να βάλουμε μπροστά» ήταν το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης, ενώ οι εργαζόμενοι έστειλαν το μήνυμα ότι «από τις εργασίες και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε».
Παράλληλα ανέδειξαν τη μεγάλη ζήτηση που παρουσιάζει σε παγκόσμιο επίπεδο το νικέλιο και το κοβάλτιο και τις υψηλές τιμές πώλησης και θέτουν την ανάγκη άμεσης συντήρησης και ενιαίας επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.
Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την άρνηση του υπουργού Οικονομικών να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των σωματείων και υπογράμμισαν ότι «δεν υποχωρούμε, είμαστε εδώ και ζητάμε ξεκάθαρες απαντήσεις». Τελικά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με στελέχη του υπουργείου.

sdasddas.JPG

«Η επιτυχημένη σημερινή κινητοποίηση έφερε αποτέλεσμα να μας καλέσουν τελικά και να μας πουν, "ούτε έτσι, ούτε αλλιώς στην κατεύθυνση αυτού που έχουν ήδη ψηφίσει", ότι από την 1/1 ενδεχομένως να μας αφήσουν και τελείως άνεργους» είπε μετά τη συνάντηση, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους, ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.
«Δεσμεύτηκαν μέσα σε ένα μήνα να μας καλέσουν, να το δουν και να μας απαντήσουν. Τους δηλώσαμε ότι δεν πρόκειται να βγούμε από την ΛΑΡΚΟ, ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον αγώνα. Παραμένουμε σε ετοιμότητα, πραγματοποιούμε τις συνελεύσεις μας, τις συσκέψεις να εμπεδώσουν ακόμα και οι πέτρες στις περιοχές μας ότι αυτός ο αγώνας θα πάει μέχρι το τέλος, μέχρι η ΛΑΡΚΟ να "ξανακαπνίσει" και όλοι να είμαστε στις δουλειές» υπογράμμισε ο Π. Πολίτης.
Στον χαιρετισμό του στη συγκέντρωση, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, είπε ότι «αυτά που σαν λένε (σ.σ στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ) σήμερα, ότι "δεν έχετε μέλλον", τα έλεγαν και σε εμάς, όταν δεν έπεφτε σφυριά και σκούριαζαν τα εργαλεία στα ναυπηγεία και στη Ζώνη Περάματος. Και μας τα έλεγαν για να αποδεχθούμε σήμερα που έχει πολλή δουλειά να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί. Μην "μασάτε", σας τα λένε για τον ίδιο λόγο».
«Ο αγώνας συνεχίζεται, είναι κοινός αγώνας, θα τον δώσουμε όλοι μαζί και πιστεύουμε ότι στο τέλος εμείς θα είμαστε οι νικητές. Ο αγώνας θέλει υπομονή και επιμονή και ενότητα στην πάλη, στον αγώνα, στα αιτήματα» υπογράμμισε ο Σ. Πουλικόγιαννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης