Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κούρεμα οφειλής απλήρωτου εργαζομένου πέτυχε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών

Κούρεμα οφειλής απλήρωτου εργαζομένου πέτυχε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών
Σημαντική επιτυχία για την ΕΕΚΕ
Σχετικά Άρθρα
Σημαντική επιτυχία για την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών (ΕΕΚΕ) της ΓΣΕΕ αποτελεί η διαγραφή σημαντικού μέρους οφειλής εργαζόμενου που αναγκάστηκε να κάνει χρήση πιστωτικής κάρτας όντας απλήρωτος.
«Τη ζοφερή πραγματικότητα της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους σε συνάρτηση με την ακρίβεια των βασικών ειδών πρώτης ανάγκης αντιμετωπίζουν οι-καταναλωτές-εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία, οι οποίοι για να επιβιώσουν στρέφονται συχνά στη χρήση της πιστωτικής κάρτας.
Παράδειγμα αποτελεί περίπτωση εργαζομένου σε ναυπηγική μονάδα με τετραμελή οικογένεια, ο οποίος αναγκάστηκε να κάνει χρήση πιστωτικής κάρτας για αγορές βασικών ειδών πρώτης ανάγκης λόγω της μη καταβολής των αμοιβών του. Συνέπεια της κατάστασης αυτής ήταν η καταγγελία της οφειλής και η απαίτηση όλου του ποσού.
Μετά από τη διαμεσολάβηση της ΕΕΚΕ, ο εργαζόμενος-καταναλωτής διέκοψε τη χρήση της πιστωτικής κάρτας, αφού πέτυχε διαγραφή ύψους 60,97% της συνολικής οφειλής και την καταβολή του υπόλοιπου ποσού σε δύο μηνιαίες δόσεις (σύνολο οφειλής 4.970,61 ευρώ, πλήρωσε 1.740 ευρώ)», αναφέρει η ΕΕΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης