Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε πέντε απολύσεις εργαζομένων προχωρά η Μονή Βατοπεδίου από τις ιστοσελίδες θρησκευτικού περιεχόμενου

Σε πέντε απολύσεις εργαζομένων προχωρά η Μονή Βατοπεδίου από τις ιστοσελίδες θρησκευτικού περιεχόμενου
Ο ρόλος του επιχειρηματία Νταβέλη και της δημοσιογράφου Μαρία Γιαχνάκη στο κύμα απολύσεων
Τους σκληρούς νόμους της αγοράς κατά των εργαζόμενων ακολουθεί η Μονή Βατοπεδίου με τον Γέροντα Εφραίμ να προσλαμβάνει τον γνωστό επιχειρηματία Αχιλλέα Νταβέλη να «καθαρίσει» το τοπίο από τους ανυπότακτους τεχνικούς και δημοσιογράφους που υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους ως εργαζόμενοι.
Η διευθύντρια του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, και η δημοσιογράφος, Μαρία Γιαχνάκη, προσχώρησε στο νέο σχήμα, η οποία παρότι είχε τη διαχείριση των ιστοσελίδων θρησκευτικού περιεχόμενου, δεν κατανόησε όπως λένε οι εργαζόμενοι την καθοδική πορεία των οικονομικών, η οποία σήμερα ενστερνίζεται το καθεστώς των απολύσεων για τη διάσωση του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός.
Ανακοίνωσε πέντε απολύσεις, στην λίστα συμπεριελήφθη μία δημοσιογράφος της ΕΣΗΕΑ και τέσσερις τεχνικοί (οπερατέρ, μοντέρ και υπεύθυνους ροής).
Οι σχετικές κοινοποιήσεις το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2023 από τη διευθύντρια και δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη.
Μάλιστα η κα Γιαχνάκη προχώρησε στις ανακοινώσεις απευθείας προς τους εργαζομένους της διαδικτυακής τηλεόρασης του Ινστιτουτου pemptousia.tv που χρηματοδοτείται από τη Μονή Βατοπαιδίου, χωρίς να ενημερώσει νωρίτερα τα Σωματεία (ΕΣΗΕΑ & ΕΤΙΤΑ) όπως είχε δεσμευτεί σε συναντήσεις νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Οι απολύσεις γίνονται την ίδια ώρα που ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου βρίσκεται στην Κοζάνη με την Αγία Ζώνη, και προσεύχεται όπως ισχυρίζονται τα site της μονής, υπέρ ενισχύσεως του πιστού λαού!
Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο επιχειρηματίας της Λάρισας, Αχ. Νταβέλης μαζί με τους νομικούς της Μονής, Στέφανο και Σπύρο Τσαντίνη και χωρίς να υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση των εργαζομένων βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου στα Εξάρχεια και αφού συστήθηκε ως εκπρόσωπος του Μοναστηριού ανακοίνωσε ότι προκειμένου το Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» και τα Μέσα (pemptousia.gr, pemptousia.tv, ope.gr, pemptousia.fm) που διαθέτει να είναι βιώσιμα, θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι για τους επόμενους μήνες να προχωρήσουν σε εκ περιτροπής εργασία, που όπως τόνισε σύμφωνα με το νόμο μπορεί να σημαίνει έως και το 1/4 εργασίας σε σχέση με το κανονικό, με τις αναλόγως μειωμένες αποδοχές, υπογράφοντας τροποποιητική σύμβαση εργασίας.
Μάλιστα, ως πρόταση του Γέροντα Εφραίμ, οι νομικοί και ο κ. Νταβέλης παρουσίασαν την εναλλακτική «να αιτηθεί γραπτώς όποιος εργαζόμενος το επιθυμεί την απόλυσή του στο Ινστιτούτο και να λάβει άμεσα τη νόμιμη αποζημίωσή του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης