Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία Elias - Δήμαρχος Μαντουδίου: Ο ποταμός Κηρέας είναι έτοιμος να υπερχειλίσει - Έπεσε πρωτοφανής ποσότητα νερού

Κακοκαιρία Elias - Δήμαρχος Μαντουδίου: Ο ποταμός Κηρέας είναι έτοιμος να υπερχειλίσει - Έπεσε πρωτοφανής ποσότητα νερού
"O Κηρέας είναι έτοιμος να υπερχειλίσει, είναι οριακά και τα υπόλοιπα ποτάμια", σύμφωνα με τον Γ. Τσαπουρνιώτη
Σχετικά Άρθρα
«Το νερό που έχει πέσει από τις 3 το πρωί στο Δήμο Μαντουδίου είναι θα έλεγα για πρώτη φορά. Δεν έχει ξαναγίνει. Έχουμε περάσει και τον Daniel, αλλά και προηγούμενες κακοκαιρίες. 150 χιλιοστά βροχής σε μόλις λίγες ώρες έπληξαν σχεδόν όλο το δήμο» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας, Γ. Τσαπουρνιώτης, αναφερόμενος στην κακοκαιρία Elias και τα προβλήματα που προκλήθηκαν, με αφορμή και το μήνυμα του 112 που εστάλη τους κατοίκους.
Κατά τον ίδιο, τα προβλήματα «εστιάζονται κυρίως στην κοινότητα των Ροβίων, αλλά πλέον έχουν μεταφερθεί και στο υπόλοιπο τμήμα του δήμου και ο Κηρέας είναι έτοιμος να υπερχειλίσει, είναι οριακά και τα υπόλοιπα ποτάμια».
Πρόσθεσε ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκκενώσεις, ενώ έχει δοθεί οδηγία σε όσους είναι σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ποτάμια να πάνε σε ασφαλή σημεία και απηύθυνε έκκληση σε δημότες και οδηγούς να μην μετακινούνται άσκοπα.
Για τα αντιπλημμυρικά έργα , εξήγησε πως «έχουν γίνει τα φράγματα, όμως το νερό είναι πάρα πολύ. Δεν μπορεί να συγκρατηθεί σε τόσο μεγάλη ποσότητα νερού και σε σημεία που δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα κατεβαίνουν από τα βουνά φερτά υλικά. Αυτό το νερό είναι πάρα πολύ και αυτή την ώρα που μιλάμε είναι κατακλυσμός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης