Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία ELIAS: Περαιτέρω επιδείνωση την Τετάρτη 27/9 – Πού αναμένονται εντονότερα φαινόμενα, τι προβλέπεται για την Αθήνα

Κακοκαιρία ELIAS: Περαιτέρω επιδείνωση την Τετάρτη 27/9 – Πού αναμένονται εντονότερα φαινόμενα, τι προβλέπεται για την Αθήνα
Το επεισόδιο βροχόπτωσης την Τετάρτη 27/9 θα αναβαθμιστεί στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική)
Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία Elias, με τα φαινόμενα να αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση την Τετάρτη 27/9, επηρεάζοντας περισσότερο τα κεντρικά, ανατολικά, και νότια τμήματα της χώρας, αλλά και την Αθήνα.
Ήδη, βροχές και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώθηκαν μέχρι το πρωί της Τρίτης 26/9 κυρίως στη Στερεά, στη Δυτική Θεσσαλία και στην Ήπειρο. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Eθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρά φαινόμενα αναμένονται για το υπόλοιπο της ημέρας σε Ιόνιο, Δυτική και Κεντρική Στερεά, Πελοπόννησο και δευτερευόντως σε Θεσσαλία και Ήπειρο. Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στα Κεντρικά Επτάνησα.
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο μέχρι το πέρας της Τρίτης 26/9, δεχόμενες τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, εντοπίζονται στους νομούς Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας και από αργά το απόγευμα Καρδίτσας και Τρικάλων.
Στον προγνωστικό χάρτη απεικονίζεται η εκτιμώμενη γεωγραφική κατανομή των αθροιστικών βροχοπτώσεων (σε χιλιοστά) μέχρι και το πέρας της Τρίτης 26/9, ενώ με βαθύτερες αποχρώσεις αποτυπώνονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.
ΜΤ1.JPG
Το επεισόδιο βροχόπτωσης την Τετάρτη 27/9 θα αναβαθμιστεί στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική)

Αύριο, Τετάρτη 27/9, τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση, επηρεάζοντας περισσότερο τα κεντρικά, ανατολικά, και νότια τμήματα της χώρας.
Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται στη Ανατολική και Νότια Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και κυρίως στην Πελοπόννησο - ιδιαίτερα Κεντρική και Βόρεια - η οποία φαίνεται να δέχεται τις μεγαλύτερες ποσότητες βροχής.
Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, ενώ βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη, με έντονα φαινόμενα στο νομό Χανίων.
Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης την Τρίτη 26/9 κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική), ενώ την Τετάρτη 27/9 θα αναβαθμιστεί στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).
ΜΤ2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης