Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η Ένωση Φωτογράφων πάει στο ΣτΕ ενάντια στις νέες ταυτότητες για να ακυρωθούν - Τι συνέβη

Η Ένωση Φωτογράφων πάει στο ΣτΕ ενάντια στις νέες ταυτότητες για να ακυρωθούν - Τι συνέβη
Η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθηνών αντιδράσει σφοδρά και σπεύδει στη Δικαιοσύνη
Αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταθέτει η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθηνών κατά των υπουργικών αποφάσεων που αφορούν την έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων νέου τύπου.
Σε λειτουργία από σήμερα Δευτέρα 25/09 η πλατφόρμα id.gov.gr για τις νέες ταυτότητες και από την Τρίτη ξεκινάει η διαθεσιμότητα των ραντεβού για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων ή η αντικατάστασή των παλαιών.
Η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθηνών αντιδράσει σφοδρά και σπεύδει στη Δικαιοσύνη.
Όπως επισημαίνεται σε δελτίο τύπο:
“Το Δικηγορικό Γραφείο Κωνσταντίνος Χ. Γώγος & Συνεργάτες ανέλαβε για λογαριασμό της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΑΘΗΝΩΝ την κατάθεση αίτησης ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν στην έκδοση Δελτίων Αστυνομικών Ταυτοτήτων Νέου Τύπου.
Με τις προσβαλλόμενες αποφάσεις οι αρμόδιες αρχές (αστυνομικά τμήματα) θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να φωτογραφίζουν τους Πολίτες που προσέρχονται να εκδώσουν ή να αντικαταστήσουν την αστυνομική τους ταυτότητα.
Δηλαδή, μία αμιγώς εμπορική δραστηριότητα θα περιλαμβάνεται πλέον στα καθήκοντα των αστυνομικών οργάνων, επιβαρύνοντας σημαντικά το (ήδη ελλιπές) προσωπικό των αστυνομικών τμημάτων με εμπορική δραστηριότητα και θα αφαιρούν βίαια σημαντικό κομμάτι εργασίας των επαγγελματιών φωτογράφων πλήττοντας σφόδρα.
Ταυτόχρονα, πλήττονται όλες οι επενδυτικές υποδομές των φωτογράφων σε υλικοτεχνική υποδομή που αφορούν στις φωτογραφίες ταυτοτήτων, υπάρχει κίνδυνος αύξησης της ανεργίας καθώς το προσωπικό των φωτογραφείων καθίσταται άνευ εργασιακού αντικειμένου, πλήττονται σφόδρα τα καταβλητέα στο δημόσιο λόγω μείωσης ή κατάργησης της ύλης με την απόδοση ΦΠΑ και οι φωτογράφοι νυν και όσοι έρχονται από τις σπουδές τους στο επάγγελμα χάνουν ένα τεράστιο κομμάτι εμπορικής και καλλιτεχνικής ύλης. Παράλληλα, επιβάλλεται τέλος ύψους δέκα ευρώ σε κάθε Έλληνα πολίτη για την έκδοση της ταυτότητας, σε μία διαδικασία η οποία είναι υποχρεωτική από το νόμο”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης