Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πειραιάς: Πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα - Σύλληψη τριών μελών του πληρώματος του καταμαράν

Πειραιάς: Πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα - Σύλληψη τριών μελών του πληρώματος του καταμαράν
Οι δύο ναυτεργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες καθαρισμού
Στη σύλληψη τριών μελών του πληρώματος ταχύπλοου καταμαράν speed runner jet, μετά την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά την ώρα που εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού, διέταξε η Εισαγγελία Πειραιά.
Πρόκειται για τον πλοίαρχο, τον ύπαρχο και τον λοστρόμο.
Σε ό,τι αφορά τους δύο ναυτικούς, 55 και 34 ετών, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, υποβάλλονται σε γενικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.
Στο μεταξύ, την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους, τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων.
Όπως αναφέρουν τα σωματεία, οι δύο ναυτεργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες καθαρισμού με μάνικα νερού στην αριστερή πλευρά του πλοίου, στον χώρο που βρίσκονται οι σωσίβιοι λέμβοι (βαρελάκια), χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (ζώνες ασφαλείας, σκαλωσιές, κράνη κ.ά.).
Επιπλέον, τη διερεύνηση του περιστατικού ζητεί και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, «οι εργασίες γίνονταν στον εξωτερικό χώρο του πλοίου που απαγορεύεται χωρίς να τους έχουν παρασχεθεί τα μέσα ασφαλείας και προστασίας».
Σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ, «η οποιαδήποτε εκτέλεση εργασίας που απαγορεύεται από τη νομοθεσία και η μη εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για τους Ναυτεργάτες και οι ευθύνες εταιριών - ΥΕΝ - Λιμενικών Αρχών είναι τεράστιες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης