Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε «χτυπά» την Αθήνα η κακοκαιρία - Η πιο δύσκολη μέρα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε «χτυπά» την Αθήνα η κακοκαιρία - Η πιο δύσκολη μέρα
Η Χριστίνα Σούζη, συνέκλινε στη σημερινή της πρόγνωση, και συγκεκριμένα για την Αττική είπε πως η κακοκαιρία θα χτυπήσει την Τετάρτη τα πιο νότια, συμπεριλαμβανομένου και του λεκανοπεδίου, ιδιαίτερα το βράδυ που αναμένονται ισχυρές βροχές
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης «έπεσε μέσα» στην πρόβλεψή του για την επερχόμενη κακοκαιρία, όταν έλεγε από την προηγούμενη εβδομάδα ότι το νέο κύμα θα «χτυπήσει» τη Θεσσαλία. Ήδη, την Παρασκευή η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και έχει σταλεί μήνυμα από το 112 σε Θεσσαλία, βόρεια Εύβοια, Φθιώτιδα και Σποράδες.
Σήμερα, ο μετεωρολόγος του OPEN, απηύθυνε νέα προειδοποίηση στην πρωινή του πρόγνωση, επιμένοντας για πολλούς τόνους νερού και πάλι στην πολύπαθη Θεσσαλία.
Όπως είπε, η κακοκαιρία θα επηρεάσει τις περιοχές από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια και θα αφορά τα 2/3 της Ελλάδας. Εξαίρεσε τις περιοχές στα βόρεια της Χαλκιδικής (ανατολική Μακεδονία και Θράκη).
Το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας που πήρε την ονομασία Elias, είναι σε εξέλιξη και, μάλιστα, το βράδυ, αναμένεται το δεύτερο κύμα που θα είναι και πιο ισχυρό.
«Σήμερα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα – βράδυ θα μιλάμε για το δεύτερο ισχυρότερο κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα αφορά τη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα».
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία θα παραμείνει στο Ιόνιο για τις επόμενες 48 με 72 ώρες και παίρνει συνεχώς ενέργεια, μέχρι να φτάσει Αιγαίο και να εξασθενίσει.
Καθώς θα φεύγει, η κακοκαιρία θα χτυπήσει Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη.
Όσο για την Αττική και την Αθήνα, ο μετεωρολόγος του OPEN ανέφερε ότι τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν Τετάρτη και Πέμπτη και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Είπε χαρακτηριστικά:
«Από την Πέμπτη και στη συνέχεια θα πάμε σε έναν πιο ομαλό καιρό, θα πέσει βέβαια η θερμοκρασία αλλά θα πάμε σε έναν άστατο καιρό με πιο ήπιες και πιο σταθερές βροχοπτώσεις».

Χριστίνα Σούζη: Η πιο δύσκολη μέρα στην Αττική

Από την πλευρά της και η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη, συνέκλινε στη σημερινή της πρόγνωση, και συγκεκριμένα για την Αττική είπε πως η κακοκαιρία θα χτυπήσει την Τετάρτη τα πιο νότια, συμπεριλαμβανομένου και του λεκανοπεδίου, ιδιαίτερα το βράδυ που αναμένονται ισχυρές βροχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης