Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Εξάρθρωση οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά εντός επαγγελματικού χώρου στο Μεταξουργείο – Έγιναν 4 συλλήψεις

ΕΛ.ΑΣ: Εξάρθρωση οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά εντός επαγγελματικού χώρου στο  Μεταξουργείο – Έγιναν 4 συλλήψεις
Υπολογίζεται ότι η εγκληματική οργάνωση αποκόμισε παράνομο κέρδος άνω των 90.000 ευρώ
Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες εντός επαγγελματικού χώρου στο Μεταξουργείο, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
Συνελήφθησαν 4 μέλη της οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης, κάνναβης και φαρμακευτικών δισκίων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Συνεκτιμώντας την επαγγελματική υποδομή τους, τη μεθοδολογία δράσης της, την κατασχεθείσα ποσότητα, την επιλογή του επαγγελματικού χώρου για την εμπορία των ναρκωτικών, υπολογίζεται ότι η εγκληματική οργάνωση αποκόμισε παράνομο κέρδος άνω των 90.000 ευρώ.

Οι συλλήψεις

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, συνελήφθησαν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της 22-9-2023, τέσσερα άτομα (μια 37χρονη, δύο άνδρες 44 και 69 ετών και ένας 42χρονος αλλοδαπός), ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης για –κατά περίπτωση- παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. Επιπλέον, συνελήφθη ένας 43χρονος για κατοχή ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης, κάνναβης και φαρμακευτικών δισκίων εντός επαγγελματικού χώρου στην περιοχή του Μεταξουργείου, μετά από διασταύρωση πληροφορικών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων.

Εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 44χρονος ως αρχηγός και ιδιοκτήτης του επαγγελματικού χώρου, εντός του οποίου αποκρύπτονταν οι ναρκωτικές ουσίες και διακινούνταν οι ποσότητες, ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση των προμηθευτών και των πελατών και με τη διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών.
Ο 42χρονος ως βοηθός του πρώτου και εργαζόμενος στο κατάστημά του, ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση πελατών, ενώ παράλληλα εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της διακίνησης.
Τέλος, ο 69χρονος και η 37χρονη είχαν αναλάβει αποκλειστικά την ασφαλή φύλαξη και διαχείριση των χρηματικών ποσών που αποκόμιζαν από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Κατασχέσεις

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης τις απογευματινές ώρες της 22-9-2023 στον επαγγελματικό χώρο στο Μεταξουργείο και σε οικίες στα Άνω Λιόσια, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν τα μέλη της οργάνωσης, κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και όπλα.
Επισημαίνεται ότι η 37χρονη και ο 69χρονος, μόλις αντιλήφθηκαν τη σύλληψη του αρχηγικού μέλους και του βοηθού του, προσπάθησαν να μεταφέρουν το χρηματικό ποσό των 81.500 ευρώ επιμελώς κρυμμένο μέσα σε σχολική τσάντα, πλην όμως επενέβησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και τους ακινητοποίησαν.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
•70,8 γραμμ. κοκαΐνης,
•27,3 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
•68 φαρμακευτικά δισκία,
•50 γραμμ. λευκής σκόνης άγνωστης χημικής σύστασης,
•3- γραμμ. λευκής σκόνης κατάλληλη για νόθευση της κοκαΐνης,
•πιστόλι και 6 φυσίγγια,
•2 μαχαίρια,
•το χρηματικό ποσό των 86.170 ευρώ,
•2 αυτοκίνητα,
•2 ζυγαριές ακριβείας,
•4 κινητά τηλέφωνα,
•πλήθος νάιλον συσκευασιών για τυποποίηση των ναρκωτικών και
•βιβλιάριο τραπέζας
elas_3.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης