Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παρασκευής για Θεσσαλία: Πιο κοινές οι λοιμώξεις γαστρεντερικού και αναπνευστικού - Πού συστήνεται εμβόλιο για ηπατίτιδα Α

Παρασκευής για Θεσσαλία: Πιο κοινές οι λοιμώξεις γαστρεντερικού και αναπνευστικού - Πού συστήνεται εμβόλιο για ηπατίτιδα Α
«Στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, συστήνεται το εμβόλιο για την ηπατίτιδα Α», ενώ καλό είναι να γίνεται το εμβόλιο του τετάνου σε εθελοντές, εργαζόμενους και στον κόσμο που εκτίθεται στα νερά της πλημμύρας, σύμφωνα με τον Δ. Παρασκευή
Σχετικά Άρθρα
«Δεν φαίνεται να υπάρχει μια σημαντική αύξηση σε ότι αφορά τις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Είναι αναμενόμενο να έχουμε αυξημένα περιστατικά» δήλωσε αναφερόμενος στη Θεσσαλία ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΈΚΠΑ και αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Δ. Παρασκευής.
Ο κ. Παρασκευής μιλώντας στην ΕΡΤ, αφού σημείωσε πως οι πιο κοινές λοιμώξεις είναι του γαστρεντερικού και του αναπνευστικού, υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει ακόμη για τη διασπορά νέων λοιμώξεων και επιδημιών.
«Στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, συστήνεται το εμβόλιο για την ηπατίτιδα Α», τόνισε ο κ. Παρασκευής, προσθέτοντας ότι καλό είναι να γίνεται το εμβόλιο του τετάνου σε εθελοντές, εργαζόμενους και τον κόσμο που εκτίθεται στα νερά της πλημμύρας.
Κατά τον ίδιο, δεν αποτελούν μεγάλη απειλή οι ιώσεις, σε αντίθεση με τον κορωνοϊό που εξακολουθεί να μολύνει τον κόσμο που σε μεγάλο ποσοστό έχει εμβολιαστεί.

Για το νερό

Για τις περιοχές που παραμένουν χωρίς πόσιμο νερό, αναφέρθηκε στις επιλογές των κατοίκων που είναι είτε το εμφιαλωμένο νερό, είτε το βρασμένο.
Εξήγησε ότι «λέγοντας “ανθρώπινη χρήση” εννοούμε το να πίνουμε νερό, την ατομική μας υγιεινή, αλλά και το μαγείρεμα. Εναλλακτικά, για το μαγείρεμα, εαν το νερό δεν είναι κατάλληλο και δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εμφιαλωμένο νερό, μπορούμε να βράζουμε το νερό στους 100 βαθμούς για 3 τουλάχιστον για 3 λεπτά. Για άλλες χρήσεις μπορούμε να χρησιμοποιούμε το νερό του δικτύου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης