Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη 21/9 η χώρα για το εργασιακό νομοσχέδιο – Ποιοι θα συμμετέχουν, οι συγκεντρώσεις

Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη 21/9 η χώρα για το εργασιακό νομοσχέδιο – Ποιοι θα συμμετέχουν, οι συγκεντρώσεις
Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ μεταξύ 9:00 - 21:00
Σχετικά Άρθρα
Παραλύει η χώρα αύριο, Πέμπτη 21/9, καθώς συνδικάτα της χώρας προχωρούν σε πανελλαδική 24ωρη απεργία για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Στην προκήρυξη 24απεργιας πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο προχώρησε η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας.
Η ΑΔΕΔΥ απαιτεί την απόσυρσήη του νομοσχεδίου και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα.
Μάλιστα, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30 π.μ.
Στην προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής παναθηναϊκής απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, προχώρησε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, που καλεί σε απεργιακή ενωτική συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11 π.μ.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Αύριο, Πέμπτη 21/9, στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος.
Επίσης, την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, στο Αλιβέρι στο Άγαλμα Λιγνιτωρύχου (στις 10), στη Βέροια στην πλατεία Δημαρχείου, στα Ιωάννινα στο Εργατικό Κέντρο.
Επιπλέον, στο Ηράκλειο Κρήτης θα γίνει συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας και στα Χανιά στις 10 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
Στην Ιστιαία συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία, στο Μαντούδι στις 10:30 π.μ. στην πλατεία, στη Νάουσα στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία, στη Χαλκίδα στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχει στην απεργία το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.
Έτσι, κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ μεταξύ 9:00 - 21:00.
Οι στάσεις εργασίας θα γίνουν από την έναρξη της βάρδιας (5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Απεργούν οι εκπαιδευτικοί

Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι ΟΛΜΕ με την ΔΟΕ, με τους δασκάλους και καθηγητές να προχωρούν σε μαζικές κινητοποιήσεις.
Η ΟΛΜΕ καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30 π.μ.

Συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) δηλώνει ότι θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση των σωματείων στις 10:30 στο Σύνταγμα.
Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), προσωρά σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Πέμπτη 21/9, ημέρα κατάθεσης στην Βουλή του εργατικού νομοσχεδίου με αίτημα την απόσυρσή του.
Τα αιτήματα είναι «να αποσυρθεί το εργατικό νομοσχέδιο, να παραταθούν οι συμβάσεις των 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ και να απομακρυνθούν όπου υπάρχουν οι εργολάβοι στο ΕΣΥ με τους εν εξελίξει διαγωνισμούς να στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα και να προσφέρουν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα».

Απεργούν και οι ναυτεργάτες

Σε απεργιακή κινητοποίηση, με αφορμή την προώθηση από την κυβέρνηση του νομοσχεδίου για την εργασία, θα συμμετάσχουν οι ναυτεργάτες την Πέμπτη 21/9.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Νατικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), το νέο νομοσχέδιο «επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, καταργεί τα διαλείμματα στον χώρο εργασίας, μία σειρά επιδόματα τα κατακρεουργεί, ενισχύει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, υπονομεύει ακόμη πιο πολύ το 8ωρο, το 5ήμερο, τις κυριακάτικες αργίες σε μεγάλους κλάδους όπως είναι η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κ.λπ. Θεσπίζει συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία εργασία».
Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ θα συγκεντρωθούν αύριο στις 10:00 στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνεχεία θα συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας.
Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν επίσης η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγειρων.

Απεργούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.
«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετέχουν στην εξαγγελθείσα από την ΑΔΕΔΥ 24ώρη απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης» , σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης