Κοινωνία

Λιμενικό - Ρόδος: Εντοπισμός 38 μεταναστών και σύλληψη των 4 διακινητών τους στην ευρύτερη περιοχή Λίνδου

Λιμενικό - Ρόδος: Εντοπισμός 38 μεταναστών και σύλληψη των 4 διακινητών τους στην ευρύτερη περιοχή Λίνδου
Διερευνάται η ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες
Συνολικά 38 μετανάστες εντοπίστηκαν από τις Λιμενικές Αρχές Λίνδου και Ρόδου, ενώ έγιναν 4 συλλήψεις διακινητών τους.
Όπως ανακοινώθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής 14/9 ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Λίνδου και Ρόδου, για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών, στον λιμένα Λίνδου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λίνδου από ξηράς, όπου εντόπισαν ένα Τ/Χ σκάφος τύπου tender με 5 αλλοδαπούς και τον 31χρονο αλλοδαπό διακινητή τους.
Στη συνέχεια, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, μετέβη στο σημείο και εντόπισε επί ταχύπλοου σκάφους, ακόμα τρεις αλλοδαπούς διακινητές, ηλικίας 34, 33 και 36 ετών.
Σε περαιτέρω έλεγχο, που διενεργήθηκε στην ευρύτερη περιοχή Λίνδου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή στελεχών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, εντοπίστηκαν επιπλέον 33 αλλοδαποί.
Συνολικά εντοπίστηκαν 38 αλλοδαποί (26 άνδρες, 10 γυναίκες και 02 κορίτσια).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι 4 διακινητές, ενώ κατασχέθηκαν τα σκάφη.
Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ρόδου, αναλύει και επεξεργάζεται σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης