Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δίκη Folli Follie: Ξεκίνησε αλλά διεκόπη για τις 27 Σεπτεμβρίου - Στο εδώλιο η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Δίκη Folli Follie: Ξεκίνησε αλλά διεκόπη για τις 27 Σεπτεμβρίου - Στο εδώλιο η οικογένεια Κουτσολιούτσου
Η πολύκροτη υπόθεση απασχολεί τις ελεγκτικές αρχές από το 2015, το καλοκαίρι του 2021 εξεδόθη το παραπεμπτικό βούλευμα και στο μεσοδιάστημα οι βασικοί κατηγορούμενοι που είχαν προφυλακιστεί αφέθηκαν ελεύθεροι έληξε το 18μηνο
Άρχισε από μηδενική βάση η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Παρόντες στο δικαστήριο είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη, ο γιος τους και άλλοτε ισχυρός άνδρες της Folli Follie Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ακόμα έξι κατηγορούμενοι από τους συνολικά δώδεκα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, ενώ ζητήθηκε να εισαχθεί στην υπόθεση ακόμα ένας κατηγορούμενος, κάτοικος Χονκ Κονγκ.
Η εισαγγελέας εξέφρασε αντιρρήσεις και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να μην δικαστεί, καθώς υπάρχει ζήτημα ταυτοπροσωπίας.
Εκφωνήθηκαν περισσότερα από τριάντα ονόματα μαρτύρων, όμως μόνο δέκα ήταν παρόντες με την πρόεδρο να τους ενημερώνει ότι μπορούν να αποχωρήσουν, καθώς προηγούνται δικονομικά ζητήματα και η εξέτασή τους θα καθυστερήσει.
Η συνεδρίαση αναλώθηκε στο ζήτημα των παραστάσεων υποστήριξης κατηγορίας. Τέθηκε το ζήτημα εάν πρέπει να επανυποβληθούν στο παρόν δικαστήριο ή εάν η παλαιότερη απόφαση στη δίκη που είχε ξεκινήσει στις αρχές του 2022, αλλά μετά από 22 συνεδριάσεις οδηγήθηκε σε αναβολή, δεσμεύει και το παρόν δικαστήριο. Η εισαγγελέας πρότεινε να μην επανυποβληθούν οι δηλώσεις, όμως το δικαστήριο αποφάσισε η διαδικασία νομιμοποίησης των παραστάσεων προς υποστήριξη της κατηγορίας να γίνει ξανά από την αρχή.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για τις 27 Σεπτεμβρίου

Μεταξύ εκείνων που δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας είναι και η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie. Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για τις 27 Σεπτεμβρίου οπότε και θα συνεχιστεί η διαδικασία αναφορικά με τις παραστάσεις προς υποστήριξη της κατηγορίας.
Η πολύκροτη υπόθεση απασχολεί τις ελεγκτικές αρχές από το 2015, το καλοκαίρι του 2021 εξεδόθη το παραπεμπτικό βούλευμα και στο μεσοδιάστημα οι βασικοί κατηγορούμενοι που είχαν προφυλακιστεί αφέθηκαν ελεύθεροι έληξε το 18μηνο.
Βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος από τη δράση των εμπλεκομένων στην υπόθεση των παραποιημένων ισολογισμών της εταιρείας φέρεται να έχει προκληθεί ζημιά άνω των 413 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες όπως:
εγκληματική οργάνωση
πλαστογραφία από κοινού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ
απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενηθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ
χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση
νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση κ.α

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης