Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρώτη ομαδική μήνυση για την κακοκαιρία Daniel: «Έσπασαν επίτηδες το φράγμα του Ενιπέα»

Πρώτη ομαδική μήνυση για την κακοκαιρία Daniel: «Έσπασαν επίτηδες το φράγμα του Ενιπέα»
30 κάτοικοι του χωριού Φαρκαδόνα Τρικάλων κατέθεσαν ήδη ομαδική μήνυση κατηγορώντας ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση για την καταστροφή του φράγματος
Εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής αντικρίζουν όσοι κάτοικοι καταφέρνουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους σε Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα έπειτα από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Κάτω από τα λασπόνερα έχει θαφτεί η Θεσσαλία μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με τους κατοίκους να οργανώνουν ήδη τις πρώτες μηνύσεις. 
Κάτοικοι της Φαρκαδόνας καταγγέλλουν πως κάποιοι κατέστρεψαν το φράγμα του Ενιπέα προκειμένου να γλιτώσουν οι πόλεις της Θεσσαλίας και να πλημμυρίσουν χωριά. Πιο αναλυτικά, 30 κάτοικοι του χωριού Φαρκαδόνα Τρικάλων κατέθεσαν ήδη ομαδική μήνυση κατηγορώντας ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση για την καταστροφή του φράγματος.
Ο δικηγόρος των κατοίκων, Γιώργος Μπαρτζώκης καταφέρθηκε ενάντια στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στην Πολιτική Προστασία, σημειώνοντας πως ο δήμαρχος Καρδίτσας είπε ευθαρσώς ότι δεν σπασανε κανένα φράγμα του Ενιπέα. Όπως σημείωσε, σκοπεύουν να τον καλέσουν ως μάρτυρα να πει αν δόθησε εντολή από τον Δήμο Καρδίτσας ή Παλαμά να πάνε μηχανήματα να αποσυμφορήσουν το φράγμα.
Οπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπάρχει φωτογραφικό υλικό από τα σπασμένα σημεία - το οποίο θα δοθεί στις Αρχές - ενώ σημείωσε πως το ίδιο έγινε και σε φράγμα της Λάρισας.
«Στη Φαρκαδόνα έχουν καταστραφεί όλα τα σπίτια. Το νερό ήταν 30 μέτρα και υπάρχει επαγγελματίας που είχε συνεργείο, καταστράφηκαν τα μηχανήματα του. Είναι ζημιά εκατομμυρίων. Το χωριό θα μπορεί να κατοικηθεί σε 2-3 χρόνια», εκτίμησε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης