Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αλαλούμ με τον αριθμό των αγνοουμένων στη Θεσσαλία – ΚΕΕΡΦΑ: Υπάρχουν 8 «εξαφανισμένοι» μετανάστες - εργάτες γης

Αλαλούμ με τον αριθμό των αγνοουμένων στη Θεσσαλία – ΚΕΕΡΦΑ: Υπάρχουν 8 «εξαφανισμένοι» μετανάστες - εργάτες γης
Υπάρχει φόβος ότι υπάρχουν κι άλλοι αγνοούμενοι, καθώς μετανάστες εργάζονταν σε στάνες της περιοχής με αποτέλεσμα να μην είναι ξεκάθαρο τι έχει συμβεί με τους ίδιους
Σχετικά Άρθρα

Τουλάχιστον οκτώ μετανάστες εργάτες γης αγνοούνται στη Θεσσαλία μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel.
Υπάρχει φόβος ότι υπάρχουν κι άλλοι αγνοούμενοι, καθώς μετανάστες εργάζονταν σε στάνες της περιοχής με αποτέλεσμα να μην είναι ξεκάθαρο τι έχει συμβεί με τους ίδιους, καθώς τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα.
Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των αγνοούμενων σύμφωνα με την επίσημη λίστα του υπουργείου Πολιτικής είναι δύο, μετά τον εντοπισμό της σορού του 42χρονου αγνοούμενου στον Βόλο που ήταν το 15ο θύμα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

ΚΕΕΡΦΑ: Αγνοούνται 8 μετανάστες - εργάτες γης

Σύμφωνα με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), που επικαλείται πληροφορίες από τους εργάτες γης της περιοχής γύρω από τον Παλαμά Καρδίτσας, ιδιαίτερα της κοινότητας Σελλάνων, «περίπου 300 εργάτες γης και κτηνοτροφίας είχαν αποκλειστεί από τη φονική πλημμύρα μαζί με τους ντόπιους.
Αρκετοί έβλεπαν τα ελικόπτερα διάσωσης για πολλές ώρες να φεύγουν χωρίς αυτούς.
Εκτιμούν ότι ακόμη παραμένουν στην περιοχή της Αγίας Τριάδας περί τους 50-70 Πακιστανούς και Ινδούς εργάτες, χωρίς νερό, τρόφιμα, κουβέρτες».
«Όμως, το πιο τραγικό είναι ότι εκτιμούν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 8 ‘εξαφανισμένοι’ για τους οποίους δεν μπορεί να πιστοποιηθεί η παρουσία σε σημεία διάσωσης.
Εκφράζουν φόβους ότι έχουν πνιγεί», τονίζεται.
«Στον θεσσαλικό κάμπο εργάζονταν εκατοντάδες μετανάστες εργάτες, με ή χωρίς χαρτιά.
Δεν έχουμε συνολική εικόνα τι έχει συμβεί, ιδιαίτερα στις στάνες, όπου διέμεναν εργάτες γης και τα νερά παρέσυραν τα πάντα», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης