Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία Daniel: Αναστέλλονται μετά τις καταγγελίες οι πλειστηριασμοί στη Θεσσαλία

Κακοκαιρία Daniel: Αναστέλλονται μετά τις καταγγελίες οι πλειστηριασμοί στη Θεσσαλία
Σε προηγούμενη απόφαση του το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε προχωρήσει μόνο στην αναστολή των δικαστηρίων για μια εβδομάδα
Αναστέλλονται οι διαδικασίες πλειστηριασμού ακινήτων και κατασχέσεων στις περιοχές της Θεσσαλίας όπου επλήγησαν περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή στην Ελλάδα εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, μετά τις καταγγελίες για τη διενέργεια 42 ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κατά τη διάρκεια των ημερών της μεγάλης καταστροφής.
Το θέμα το οποίο ανέδειξε από την πρώτη στιγμή το in προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο μετά τις σχετικές καταγγελίες προχώρησε στην αναστολή όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει:
«Σε συνέχεια της Υπουργικής απόφασης με την οποία ρυθμίζονται τα ζητήματα αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Κυβέρνηση προχωρά άμεσα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αναστολή όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμών, κατασχέσεων κλπ) στην ίδια Περιφέρεια, από την 7η Σεπτεμβρίου 2023. Εκδόθηκαν επίσης σήμερα δύο ΚΥΑ για τη ρύθμιση δικονομικών θεμάτων από την αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων».
Σημειώνεται ότι σε προηγούμενη απόφαση του το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε προχωρήσει μόνο στην αναστολή των δικαστηρίων για μια εβδομάδα χωρίς όμως να έχει εκδοθεί αντίστοιχη απόφαση και για τους πλειστηριασμούς.
Υπενθυμίζεται ότι στην καταγγελία αυτή προχώρησε ο δικηγόρος Δημήτριος Λυρίτσης, παραθέτοντας επίσημα στοιχεία για 42 πλειστηριασμούς ακινήτων στις πληγείσες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης