Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η υδροδότηση το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Βόλο – Τουρίστες έχουν εγκλωβισθεί σε θέρετρα του Πηλίου

Η υδροδότηση το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Βόλο – Τουρίστες έχουν εγκλωβισθεί σε θέρετρα του Πηλίου
Στο Ανατολικό Πήλιο αποκλεισμένα είναι τα χωριά της Ζαγοράς, Πουρί και Χορευτό, το Ανήλιο και το Μούρεσι, καθώς έχουν καταρρεύσει τμήματα του οδικού δικτύου, δεν υπάρχει ρεύμα
H υδροδότηση παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Βόλο, όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες για να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα, όπως και συνολικά στη Μαγνησία, που άφησε πίσω της η καταστροφική κακοκαιρία Daniel.
Στον Βόλο έχουν καταστραφεί αντλιοστάσια και μεγάλο μέρος του δικτύου ύδρευσης, ενώ παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο 24ωρο κατά διαστήματα έγινε παροχή νερού, αυτό δεν είναι πόσιμο. Η προσπάθεια θα επαναληφθεί και σήμερα σύμφωνα με την ΔΕΥΑΜΒ, με συγκεκριμένο ωράριο και σε άλλες περιοχές.
Πάντως, η κατάσταση αντιμετωπίζεται με τη διανομή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού από τον Δήμο Βόλου και δωρεές εταιρειών και πολιτών.
Την ίδια ώρα, δεκάδες συνεργεία καθαρισμού εργάζονται για την απομάκρυνση των όγκων λάσπης και φερτών υλών από τους δρόμους , ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η κίνηση, αλλά και η απομάκρυνση των κατεστραμμένων οχημάτων.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώνεται στις συνοικίες του Παλαιού Λιμεναρχείου και των Παλαιών, όπου συσσωρεύτηκαν τεράστιες ποσότητες λάσπης.

Στο Πήλιο

Στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, όπου έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και στο οδικό δίκτυο, γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθεί ο κόσμος που έχει εγκλωβισθεί σε θέρετρα του Πηλίου, όπου η πρόσβαση παραμένει δύσκολη έως αδύνατη. Πρόκειται για τουρίστες που πρέπει να ταξιδέψουν για τα αεροδρόμια και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από το 730 Τάγμα Μηχανικού της 1ης Στρατιάς ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή της μεταλλικής γέφυρας τύπου Belley, επί του χειμάρρου Πελεγκρίνο, μεταξύ Καλών Νερών και Μπούφας, και τις επόμενες ώρες να δοθεί προς χρήση, προκειμένου να επανασυνδεθεί το Νότιο Πήλιο με τον Βόλο για να μην αναγκάζονται να χρησιμοποιούν όσοι κινούνται τον δρόμο Καλά Νερά-Πινακάτες-Μηλιές-Νεοχώρι.
Ανάλογη η κατάσταση και στο Ανατολικό Πήλιο όπου αποκλεισμένα είναι τα χωριά της Ζαγοράς, Πουρί και Χορευτό, το Ανήλιο και το Μούρεσι, καθώς έχουν καταρρεύσει τμήματα του οδικού δικτύου, δεν υπάρχει ρεύμα και εκατοντάδες άνθρωποι πρέπει να απομακρυνθούν λόγω έλλειψης τροφίμων.
Σημειώνεται ότι στις 8/9 πλοίο που ναυλώθηκε από τη ΔΕΗ μετέφερε δια θαλάσσης τεχνικούς, οχήματα και υλικό από τον Βόλο στη Μηλίνα και γίνονται προσπάθειες για να αποκατασταθούν οι βλάβες στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης