Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γιατί η Αρμενία δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ – Αποτυχημένες προσπάθειες της Δύσης για μία …2η Ουκρανία

Γιατί η Αρμενία δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ – Αποτυχημένες προσπάθειες της Δύσης για μία …2η Ουκρανία
Η ένταξη της Αρμενίας στο ΝΑΤΟ, δεν βλέπω πώς είναι δυνατόν για τεχνικούς και πολιτικούς λόγους, εξηγεί εκπρόσωπος του κόμματος του πρωθυπουργού Pashinyan
Σχετικά Άρθρα
Δεν υπάρχει περίπτωση η Αρμενία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, λόγω «τεχνικών και πολιτικών λόγων», δήλωσε ο Sargis Khandanyan, Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Μόνιμης Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και μέλος του κόμματος του πρωθυπουργού Nikol Pashinyan.
«Η Αρμενία είναι ανοιχτή σε συνεργασία με άλλες χώρες στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας.
Όσον αφορά την ένταξη της Αρμενίας στο ΝΑΤΟ, δεν βλέπω πώς είναι δυνατόν για τεχνικούς και πολιτικούς λόγους, και η αρμενική κυβέρνηση δεν έχει πει ποτέ ότι θέλει να γίνει μέλος », δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα, ο Khandanyan επέκρινε τον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, «έχει εγκαταλείψει την Αρμενία».
Ο βουλευτής είπε επίσης ότι το Ερεβάν έχει «πολλές ερωτήσεις» για τη Μόσχα.

Μάταιες απόπειρες


Στις 4 Σεπτεμβρίου, ο Gunther Fehlinger, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διεύρυνση του ΝΑΤΟ, κάλεσε την Αρμενία να ενταχθεί στη συμμαχία.
Αργότερα την ίδια ημέρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Vahan Kostanyan είπε ότι η χώρα του συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ σε διάφορες μορφές και ότι είναι έτοιμη να συνεχίσει αυτή τη διαδικασία.
Στις 6 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Alexander Grushko χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Fehlinger ότι η Αρμενία πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ «μεγάλη φαντασίωση».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αρμενία είναι μέλος του CSTO και η Ρωσία σκοπεύει να «ενδυναμώσει περαιτέρω τη στρατιωτική και πολιτική συνεργασία» με τον σύμμαχό της.
Νωρίτερα, το αρμενικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ της Αρμενίας και των ΗΠΑ με τίτλο Eagle Partner 2023 θα πραγματοποιηθούν στο έδαφος της Αρμενίας στις 11-20 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης