Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Kαρδίτσα - Κακοκαιρία Daniel: Δραματικές εκκλήσεις των κατοίκων - «Αν δεν στείλουν βάρκες θα γίνουμε υδάτινο νεκροταφείο»

Kαρδίτσα - Κακοκαιρία Daniel: Δραματικές εκκλήσεις των κατοίκων - «Αν δεν στείλουν βάρκες θα γίνουμε υδάτινο νεκροταφείο»
Οι κάτοικοι του Παλαμά και των γύρω χωριών της Καρδίτσας προσπαθούν να ξεφύγουν από τη ραγδαία άνοδο της στάθμης των υδάτων ανεβαίνοντας σε στέγες και οροφές
Δραματικές στιγμές στον Παλαμά και τα γύρω χωριά της Καρδίτσας, με την κακοκαιρία Daniel να βυθίζει τις κατοικίες σε λασπόνερα.
Νωρίτερα υπήρξε διασωστική παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας με ελικόπτερα Super Puma, ωστόσο δεκάδες πολίτες παραμένουν εγλωβισμένοι κι όλα αυτά την στιγμή που η στάθμη του νερού ανεβαίνει ραγδαία κι επικίνδυνα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Μεταμόρφωση Παλαμά όπου περίπου 70 κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.
«Το χωριό μας έχει καταστραφεί πλήρως. Η στάθμη του νερού ανεβαίνει συνεχώς. Κινδυνεύουμε» ήταν η έκκληση ενός κατοίκου σε τηλεοπτικό σταθμό.
Ενώ εκκλήσεις γίνονται και από τον οικισμό της Αγίας Τριάδας, όπου η στάθμη του νερού πλησιάζει τα τρία μέτρα, σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών στην κρατική τηλεόραση.
Φυσικά, η μόνη διέξοδος που απομένει σε αυτή την περίπτωση στους απελπισμένους κατοίκους είναι να ανέβουν σε στέγες ή ταράτσες.
«Η στάθμη του νερού ανεβαίνει πάρα πολύ γρήγορα. Για να απεγκλωβιστούμε από εδώ χρειαζόμαστε σωσίβιες λέμβους. Δεν μπορούν να σωθούν τόσοι πολλοί με super puma… Ο κόσμος έχει εγκλωβιστεί, δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής. Αν δεν στείλουν κάτι οι υπεύθυνοι, θα πνιγεί κόσμος. Αν δεν στείλουν βάρκες, θα γίνουμε υδάτινο νεκροταφείο» ήταν το μήνυμα του κατοίκου σε δραματικό τόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης