Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τραγωδία δίχως τέλος: Έξι νεκροί λόγω Daniel - Καταστροφές, εγκλωβισμένοι σε Καρδίτσα, Τρίκαλα - Λίμνη η Θεσσαλία

Τραγωδία δίχως τέλος: Έξι νεκροί λόγω Daniel - Καταστροφές, εγκλωβισμένοι σε Καρδίτσα, Τρίκαλα - Λίμνη η Θεσσαλία
Αρχίζει η καταγραφή των ζημιών - Έξι αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας
Σχετικά Άρθρα
(συνεχές upd) Πρωτοφανείς καταστροφές και ανθρώπινες απώλειες προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel που σάρωσε τη χώρα και έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τη Θεσσαλία.
Το κύμα κακοκαιρίας άφησε πίσω της 6 νεκρούς ενώ 4 άνθρωποι αγνοούνται στην Καρδίτσα, αναδεικνύοντας εκ νέου πως η Ελλάδα είναι μία ανοχύρωτη χώρα, απροστάτευτη σε κάθε έκτακτο γεγονός.
Νεκρός ανασύρθηκε νωρίτερα και ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στον Δομοκό και αργότερα δύο ακόμη γυναίκες μέσα στο πλημμυρισμένο τους σπίτι, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των θυμάτων από τη θεομηνία στους έξι.
Το ενδιαφέρον της Πολιτικής Προστασίας εστιάζει στην περιοχή του δήμου Παλαμά Καρδίτσας και στα χωριά της ευρύτερης περιοχής, όπου και αποστέλλονται διαδοχικά μηνύματα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Κόρδα, Μαραθέα και Αγία Τριάδα Καρδίτσας προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους καθώς υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.
Παράλληλα, δεκάδες άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί και έχουν μεταφερθεί στις στέγες των σπιτιών τους, περιμένουν τη συνδρομή του στρατού και των πυροσβεστικών ελικοπτέρων, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει τις διασώσεις.


Τα 6 θύματα της κακοκαιρίας

Το πρώτο θύμα ήταν ένας 50χρονος που καταπλακώθηκε από τοίχο σε περιοχή του Άνω Βόλου, δεύτερο θύμα μια 87χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή μέσα σε σωρούς χωμάτων στην Πάλτση του Νοτίου Πηλίου ενώ ο τρίτος ήταν ένας 82χρονος στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας, ο οποίος καταπλακώθηκε από αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.
Ο τέταρτος νεκρός είναι ένας κτηνοτρόφος από τον Δομοκό ο οποίος εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 7/9.
Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, δύο ηλικιωμένες γυναίκες ανασύρθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 7/9 χωρίς τις αισθήσεις τους, στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας. Πρόκειται για μία 75χρονη και μία 85χρονη.

Κικίλιας: Σπίτι - σπίτι απεγκλωβισμοί και διασώσεις - 67 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο από τους εναέριους διασώστες

«Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας οι διασώστες και οι λέμβοι διάσωσης κι όλα τα διαθέσιμα μέσα με τεχνητό φωτισμό θα συνεχίσουν σπίτι - σπίτι τους απεγκλωβισμούς και τις διασώσεις και θα επιχειρούν στα εγκλωβισμένα χωριά», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε ενημέρωσή του για την κακοκαιρία "Daniel".
Όπως είπε, τα εναέρια μέσα επιχειρούν από το μεσημέρι στις πληγείσες περιοχές μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας και προσέθεσε ότι «εναέριες διασώσεις πραγματοποιούν 10 ελικόπτερα εκ των οποίων 3 του στρατού κι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο από εναέριους διασώστες 67 άτομα και συγκεκριμένα: 25 άτομα από τη Μεταμόρφωση Παλαμά Καρδίτσας, 27 άτομα και ένα μωρό από την Αγ. Τριάδα στον Παλαμά Καρδίτσας όπου εντοπίστηκαν και οι μέχρι το απόγευμα 6 αγνοούμενοι, 14 άτομα από την ευρύτερη περιοχή Καρδίτσας και Τρικάλων».
Επιπλέον ο κ. Κικίλιας γνωστοποίησε ότι οι δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πολιτικής Προστασίας θα διανείμουν σε 24 οικισμούς σε Καρδίτσα και Τρίκαλα περισσότερες από 3000 μερίδες φαγητού και νερού.
«Όπως διαβεβαίωσα και νωρίτερα είμαστε εδώ κοντά στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί και δοκιμάζονται σκληρά», σημείωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στις στέγες οι κάτοικοι

Σε μια απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί ο κάμπος της Καρδίτσας καθώς τα περισσότερα χωριά του δήμου Παλαμά βρίσκονται κάτω από το νερό.
Αναφέρεται πως η στάθμη των υδάτων έχει φτάσει ή και ξεπεράσει το 1,5 μέτρο.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε πολλά από αυτά τα χωριά οι κάτοικοι έχουν ανέβει στις στέγες των σπιτιών τους ή αναζητούν υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια, ενώ με φουσκωτά επιχειρούν να απομακρύνουν παιδιά και ηλικιωμένους από τα πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους. Δείτε εδώ τις εικόνες - Αποκάλυψης
Ο στρατός επιχειρεί με εκσκαφείς για τον απεγκλωβισμό κατοίκων του Παλαμά.
555_1.jpg

Ο στρατός έστειλε λέμβους Zodiac και ΤΟΜΠ Μ113 για τις επιχειρήσεις διάσωσης

Σε ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας στην πληγείσα από την κακοκαιρία περιοχή της Θεσσαλίας τίθενται από τον στρατό λέμβοι Zodiac και ΤΟΜΠ Μ113.
Όλα τα μηχανήματα ΜΧ φορτωμένα και σε ετοιμότητα.

Δείτε εικόνες:

stratos4.jpeg
whatsapp_image_2023-09-07_at_14.07.41.jpeg
stratos3.jpeg

Σοκάρει ο δήμαρχος Παλαμά

«Είναι τραγική η κατάσταση.

Σήμερα ο δήμος έβαλε τελεία, πέθανε.
Είμαστε αβοήθητοι.
Ο κόσμος είναι εγκλωβισμένος μέσα στο σπίτι, το νερό έχει ξεπεράσει το 1,5 μέτρο.
Θα έχουμε πνιγμούς, έχω κάνει εκκλήσεις παντού.
Δεκάδες κάτοικοι με παίρνουν τηλέφωνο και ζητάνε βοήθεια.
Σίγουρα δεν είναι καλά όλοι στην υγεία τους, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πνιγμούς», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου. Απόγνωση

Εξίσου απελπιστική είναι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.
Σε δηλώσεις του ο κοινοτάρχης Βλοχού Παλαμά, Γιάννης Κούκας ανέφερε ότι «βρεθήκαμε από τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς σπίτια, χωρίς τίποτα».
«Το νερό ήρθε με τέτοια ορμή...
Προσπαθούμε να σωθούμε, δεν γινόταν τίποτα, το χωριό μου καταστράφηκε.
Ο Βλοχός τελείωσε, ένα χωριό σβήνει από τον χάρτη, έτσι απλά.
Τα σπίτια δεν φαίνονται, δεν υπάρχουν σπίτια, υπάρχουν πυραμίδες.
Μόνο οι στέγες» είπε ο κ.Κούκας, τονίζοντας ότι 90 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι σε μια εκκλησία, στο βουνό.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Κοντογιάννης, πρόεδρος της κοινότητας Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, υπογράμμισε ότι «τέτοιο πράγμα δεν έχουμε ξαναδεί».
«Γύρω στα 40 άτομα βρίσκονται στο κοινοτικό κατάστημα και έχω καλέσει την ΕΜΑΚ αλλά πού να τους πάει, αφού παντού τριγύρω μας γίνεται χαμός.
Και εμείς είμαστε καμιά 20αριά άτομα πάνω στη γέφυρα, εγκλωβισμένοι, χωρίς φαγητό, χωρίς τίποτα, μούσκεμα.
Έχουμε 3 άτομα σε ένα σπίτι, πάει κάποιος με βάρκα να τους βγάλει» ανέφερε ο κ.Κοντογιάννης.
14_9.jpg

Σκηνικό Αποκάλυψης στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας: «Χάθηκε» από το χάρτη

Σκηνικό που θυμίζει Αποκάλυψη άφησε και στην Καρδίτσα η κακοκαιρία Daniel.
Ειδικότερα, βίντεο ντοκουμέντο από τη Μεταμόρφωση Καρδίτσας δείχνει όλα τα σπίτια της περιοχής να έχουν καλυφθεί με νερό και λάσπη μέχρι τις στέγες τους.
Το βίντεο από ψηλά είναι αποκαλυπτικό του μεγέθους της καταστροφής και του κόπου που απαιτείται για να επανακάμψει η περιοχή.

Δύσκολη προσέγγιση

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γ. Αρτοποιός παραδέχθηκε ότι είναι πολύ δύσκολη η προσέγγιση και ότι η περιοχή του Παλαμά και οι κοντινές περιοχές είναι σε δυσχερή θέση.
«Ο Παλαμάς και η Μεταμόρφωση στην Καρδίτσα έχουν πληγεί ιδιαιτέρως, προσπαθούμε να προσεγγίσουμε από την πλευρά της Ιτέας.
Πάμε με οχήματα να απομακρύνουμε τον κόσμο που βρίσκεται στα σπίτια καθώς η περιοχή έχει πλημυρίσει.
Είναι δύσκολη η προσέγγιση, έχουμε πολύ μεγάλα ύψη βροχής» είπε ο κ.Αρτοποιός.
89_1.JPG
15_7.jpg
Κατεβαίνουν τα βουνά

Σοβαρά προβλήματα, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές, αντιμετωπίζουν τα περισσότερα χωριά στις περιφέρειες Καρδίτσας και Τρικάλων.
Ήδη καταγράφονται τεράστιες καταστροφές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, τη στιγμή που κάτοικοι αδυνατούν να βγουν από τα σπίτια τους, στα οποία είναι εγκλωβισμένοι, λόγω του ύψους του νερού.
Ο φόβος των αρμόδιων υπηρεσιών έχει να κάνει με το νερό που έχει συγκεντρωθεί στον ορεινό όγκο και αν αυτό το νερό θα διοχετευθεί προς τα πεδινά, οπότε η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα είναι πολύ δύσκολη για τις πεδινές περιοχές.
Σπίτια έχουν γκρεμιστεί, καταπτώσεις βράχων σημειώνονται σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα και των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ ο Πηνειός ποταμός αρχίζει και ξεχειλίζει σε χωριά των Τρικάλων.
Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης απευθύνει έκκληση να σταλεί ειδικός εξοπλισμός για να γίνει απεγκλωβισμός ανθρώπων, ενώ κάνει λόγο και για πολλές κατολισθήσεις στον ορεινό όγκο, τονίζοντας χαρακτηριστικά, πως «κατεβαίνουν τα βουνά μας».

Ανέβηκε η στάθμη του Πηνειού

Με ανακοίνωση του ο δήμος Λαρισαίων καλεί τους πολίτες λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας νερού του Πηνειού ποταμού και για προληπτικούς λόγους, υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης όσων βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού που περικλείεται από την κοίτη του ποταμού έως το ανάχωμα της οδού Σάκη Καράγιωργα και από την γέφυρα της Νέας Σμύρνης έως και τον Βιολογικό καθαρισμό (περιοχή Αγίας Μαρίνας).
Ειδικότερα, καλούνται να απομακρυνθούν, το συντομότερο δυνατό, όσοι διατηρούν μονάδες με ζώα, μικρές επιχειρήσεις κλπ, όλοι όσοι βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή.

Στη Λάρισα την Παρασκευή 8/9 ο Κ. Μητσοτάκης

Στην πόλη της Λάρισας που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel μεταβαίνει την Παρασκευή το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Συντονιστικό Κέντρο στη Λάρισα και ακολούθως θα κινηθεί στην περιοχή.

820 διασώσεις

Συνολικά 820 διασώσεις και απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλή σημεία έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής σε όλη την επικράτεια, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.
Όπως τόνισε ο κ. Βαθρακογιάννης, πυροσβέστες με τις ομάδες ορμητικών νερών και δύτες της 1ης, 2ης, 4ης, 5ης, 6ης και 8ης ΕΜΑΚ αλλά και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, και ο στρατός κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες επιχειρούν στα πλημμυρισμένα πεδία και προσπαθούν να προσεγγίσουν ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές παρόλο που σε πολλές περιπτώσεις το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί.
Βατραχάνθρωποι του Λιμενικού στη Θεσσαλία για απεγκλωβισμούς και αναζήτηση των αγνοούμενων

Βατραχάνθρωποι του Λιμενικού στη Θεσσαλία για απεγκλωβισμούς και αναζήτηση των αγνοούμενων

Στα πλημμυρισμένα χωριά της Καρδίτσας μεταβαίνουν δύο τριμελείς ομάδες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών με δύο πνευστά πλωτά τύπου zodiac και μία 8μελής ομάδα των Ειδικών Επιχειρήσεων Πειραιά
Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας - κυρίως στα πλημμυρισμένα και αποκλεισμένα χωριά του κάμπου της Καρδίτσας - μεταβαίνουν οδικώς και μετά από εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Γιώργου Αλεξανδράκη, δύο τριμελείς ομάδες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών με δύο πνευστά πλωτά τύπου zodiac και μία 8μελής ομάδα των Ειδικών Επιχειρήσεων Πειραιά με κατάλληλο εξοπλισμό.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, θα συνδράμουν στις προσπάθειες της αρμόδιας αρχής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν σχετικού αιτήματος.
Παράλληλα, ενισχύονται οι δυνάμεις του στρατού στην περιοχή της Θεσσαλίας, προκειμένου να απεγκλωβίσουν κατοίκους από χωριά.
Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν χωριά της Καρδίτσας, με επίκεντρο το Παλαμά και τις γύρω περιοχές, αλλά και το Μουζάκι που είχε πληγεί σφοδρά και από τον Ιανό, ενώ πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση και σε χωριά της Λάρισας.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις είναι δίπλα στον πολίτη

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στον πολίτη γιατί αυτή είναι μια από τις αποστολές τους. Όταν η κοινωνία πλήττεται, οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με το σύνολο των δυνάμεών τους. Αυτό τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος κατά την ενημέρωση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία «Daniel».
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις επιχειρούν κάθε φορά στην περιοχή που πλήττεται ανάλογα με τη φυσική καταστροφή μέσα στο πλαίσιο που ορίζεται και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και τον επιχειρησιακό έλεγχο της Πυροσβεστικής», εξήγησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων, πριν την έναρξη του φαινομένου, είχαν τεθεί σε επιφυλακή και ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις που προορίζονται για αυτό το σκοπό σύμφωνα με το σχέδιο «Ξενοκράτης», ανέφερε ο κ. Φλώρος.
«Σε αυτό το εξαιρετικά σπάνιο και πολύ δύσκολο καιρικό φαινόμενο», πρόσθεσε, οι Ένοπλες Δυνάμεις επιχειρούν με:
Έντεκα μηχανήματα Μηχανικού
14 οχήματα γενικής χρήσης
Πάνω από 25 με 30 λέμβους
71 άτομα του σχεδίου «Ξενοκράτης» και 36 επιπλέον σε ετοιμότητα
7 ελικόπτερα είναι σε ετοιμότητα με τα τρία εξ αυτών έρευνας-διάσωσης
Επιπλέον, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα αρματαγωγό ένα πλοίο ταχείας μεταφοράς βρίσκονται σε ετοιμότητα και εάν χρειαστεί θα προσεγγίσουν την περιοχή ενώ, εάν χρειάζεται, θα φιλοξενήσουν πολίτες.
Υπάρχει, ακόμη, όπως είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ετοιμότητα διάθεσης 49 λεωφορείων, 28 μικρολεωφορείων, 19 μηχανημάτων Μηχανικού και 128 οχημάτων γενικής χρήσης.
Ήδη, προσέθεσε, «από προχθές το βράδυ, στην περιοχή των Καλών Νερών όπου έπεσε η γέφυρα έχει αναπτυχθεί κλιμάκιο της ΜΟΜΚΑ με μια γέφυρα Baily», και μπορεί να ξεκινήσει το στήσιμο της αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
Έχουν, επίσης, «αναπτυχθεί κλιμάκια του Μηχανικού, της ΜΟΜΚΑ και σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας» όπου έχουν καταγραφεί ζημιές σε γέφυρες, συμπλήρωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα και μπορούν να διαθέσουν γέφυρες Bailey προκειμένου να γεφυρώσουν τις γέφυρες που καταστρέφονται» υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Επιπρόσθετα, «έχουμε αναπτύξει χώρους φιλοξενίας, ιδίως στο στρατόπεδο της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Βόλο, όπου ήδη φιλοξενούνται πολίτες», συμπλήρωσε.

Βιβλικές καταστροφές στη Θεσσαλία

Το μεγαλύτερο πλήγμα της κακοκαιρίας το δέχθηκε η περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς Βόλος, Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.
Ιδιαίτερα ο νομός της Μαγνησίας έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές καθώς δεν έχει μείνει ούτε μια περιοχή ανεπηρέαστη από το κύμα της κακοκαιρίας.
8_27.jpg
10_15.jpg
Αυτοκίνητα και δρόμοι είναι θαμμένα στη λάσπη, ξύλα και φερτά υλικά έχουν κατακλύσει τους δρόμους, υποδομές και οδικό δίκτυο έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές ενώ η κατάρρευση της γέφυρας των Καλών Νερών έχει δημιουργήσει προβλήματα με την οδική σύνδεση με το Πήλιο.
Την ίδια στιγμή, κατέρρευσε και η γέφυρα του Βρύχωνα στα Κάτω Λεχώνια του Βόλου,αποκόπτοντας κάθε εναλλακτική διαδρομή προς τις περιοχές της νότιας Μαγνησίας.
Τα περισσότερα χωριά του Πηλίου παραμένουν χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ πολλοί τουρίστες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, ενώ ο Βόλος είναι χωρίς υδροδότηση και πόσιμο νερό για τρίτη ημέρα.
2_100.jpg
Συνεχή μηνύματα 112

Η Πολιτική Προστασία με συνεχόμενα μηνύματα μέσω του 112 έχει προχωρήσει σε εκκενώσεις οικισμών, απαγόρευση κυκλοφορίας και σε προτροπές προς κατοίκους να εγκαταλείψουν υπόγεια και ισόγεια ανεβαίνοντας σε υψηλότερους ορόφους όπου είναι εφικτό στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.
Σημειώνεται πως πριν τον Παλαμά Καρδίτσας, μήνυμα είχε σταλεί και στην Πύλη Τρικάλων όπου και εκεί ζητούνταν από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
Με μήνυμα του 112 στις 09:37 δόθηκε εντολή για νέα παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη τη μητροπολιτική περιοχή του Βόλου, διότι καταβάλλονται προσπάθειες να διανοιγούν οι δρόμοι που καλύπτονται από τα βουνά λάσπης και τις φερτές ύλες και να καθαριστούν φρεάτια και αποχετευτικό δίκτυο που δεν άντεξαν στους τεράστιους όγκους νερού που έπεσαν στην περιοχή και κατέβασαν οι χείμαρροι από το Πήλιο.

Χάος στο Βόλο

Οι αστικές συγκοινωνίες Βόλου δεν λειτούργησαν και πάλι, αφού οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και δεκάδες λεωφορεία έχουν βουλιάξει στις λάσπες και παραμένουν αποκλεισμένα.
Η πόλη εξακολουθεί να είναι χωρίς ταξί, υπεραστικές συγκοινωνίες και τρένα.
Κλειστή παραμένει σχεδόν στο σύνολό της και η αγορά του Βόλου, ενώ έγινε γνωστό ότι όσες επιχειρήσεις καταφέρουν να λειτουργήσουν θα πρέπει να κλείσουν στις 18:00 το απόγευμα για προληπτικούς λόγους.
Μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί όλες οι υποδομές στην πόλη του Βόλου και στα προάστια, όπως το λιμάνι και οδικές αρτηρίες που οδηγούν έξω από την πόλη.
Βιβλικές είναι οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο, αφού δεν μπορεί να κινηθεί κανείς προς το Νότιο Πήλιο.
5_22.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης