Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία Daniel: Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια, καταστήματα στο Βόλο - Διακοπή σιδηροδρομικών δρομολογίων Λάρισα-Βόλος

Κακοκαιρία Daniel: Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια, καταστήματα στο Βόλο -  Διακοπή σιδηροδρομικών δρομολογίων Λάρισα-Βόλος
Αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στους πλημμυρισμένους δρόμους
Προβλήματα καταγράφονται στη Μαγνησία και κυρίως στο Βόλο, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που φέρνει η κακοκαιρία Daniel.
Η κακοκαιρία, που ήδη σαρώνει από το βράδυ της Δευτέρας 4/9 και πλήττει την περιοχή για πάνω από 10 ώρες, προβλέπεται να συνεχιστεί και το επόμενο 24ωρο.
Ήδη, στο Βόλο οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ στους παράλληλους της παραλίας δρόμους, Λεωφόρος Δημητριάδος και Ιάσονος, το νερό έχει ξεπεράσει το ύψος των πεζοδρομίων και μπαίνει μέσα σε ισόγεια καταστήματα και υπόγεια.
Στη Νεάπολη του Βόλου έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, σπίτια, καταστήματα, αλλά και επιχειρήσεις και βιοτεχνίες.
Παρόμοια η εικόνα στη Λεωφόρο Λαρίσης από τον κόμβο με τη Λεωφόρο Αθηνών και ως τη περιοχή των Αγίων Αναργύρων.
Την ίδια ώρα, εκφράζονται φόβοι των Αρχών καθώς ο χείμαρρος Κραυσίδωνας που συγκεντρώνει νερά από το Πήλιο, διασχίζει συνοικίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και καταλήγει στα δυτικά του λιμανιού. Από τα ξημερώματα της Τρίτης 5/9 το ύψος του νερού βρίσκεται σε οριακά επίπεδα, ξεπερνώντας τα 3 μέτρα, απειλώντας πολλές συνοικίες που ήδη βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως γύρω από την Οινοπνευματική και τους Αγίους Αναργύρους.
Παράλληλα, δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στον Περιφερειακό, στο ύψος του Πανθεσσαλικού σταδίου, καθώς ο αυτοκινητόδρομος πλημμύρισε.
Σχεδόν αδιάβατη είναι και Λεωφόρος Λαμπράκη.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των λεωφορείων των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου.
Επίσης πλημμυρισμένα είναι και τα υπόγεια του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου, δύσκολη είναι η κατάσταση σε Αγριά, Πορταριά και Σταγιάτες, όπου γίνονται κατά διαστήματα διακοπές ρεύματος.
Στο μεταξύ, αδιάκοπα απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις στους πολίτες ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός καλώντας τους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην μετακινούνται.

Διακοπή των σιδηροδρομικών δρομολογίων


Διακοπή των σιδηροδρομικών δρομολογίων Λάρισα - Βόλος - Λάρισα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων ανακοίνωσε η Hellenic Train.
hellenic.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης