Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καλός ο καιρός και την Κυριακή 3/9 - Κρύο και βροχές σε όλη τη χώρα από Δευτέρα 4/9

Καλός ο καιρός και την Κυριακή 3/9 - Κρύο και βροχές σε όλη τη χώρα από Δευτέρα 4/9
Από τις 4/9 όμως και για λίγες μέρες ο καιρός θα θυμίζει Νοέμβριο με πολλή ψύχρα, βροχές, ίσως και πλημμυρικά φαινόμενα
Καλός παραμένει ο καιρός και σήμερα Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το meteo.gr  με εξαίρεση λίγες τοπικές νεφώσεις που πιθανότητα να φέρουν τοπικές βροχές στα βόρεια.
Υψηλή έως πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένεται στα ανατολικά και νότια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 33-34 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 13 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 14 έως 32-33 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 32-34 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32-34 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βόρειοι με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και τοπικά έως 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 31-32 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κύμα ισχυρής κακοκαιρίας από Δευτέρα 4/9 ως Πέμπτη 7/9

Σημαντική αλλαγή του καιρού αναμένεται από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας σύμφωνα με το μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος σημείωσε μάλιστα πως τα φαινόμενα θα είναι τόσο έντονα που θα θυμίζουν προχωρημένο φθινόπωρο τύπου Οκτώβρη και Νοέμβρη.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μαρουσάκης σημείωσε: «Από τη Δευτέρα και στη συνέχεια, περιμένουμε μια ιδιαίτερα σημαντική κακοκαιρία. Θα θυμίσει ο καιρός προχωρημένο φθινόπωρο, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο. Θα έχουμε πολλές βροχές, επικίνδυνες βροχές, δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά επεισόδια.
Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα. Θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου».
Μάλιστα όπως τόνισε ο μετεωρολόγος η κακοκαιρία θα κρατήσει «από Δευτέρα μέχρι τουλάχιστον και την Πέμπτη. Θα βρεθούμε σε κλοιό κακοκαιρίας».
«Σίγουρα θα επανέλθουμε και πάλι σε πιο φυσιολογικές συνθήκες. Απλά να πούμε ότι είναι μια εποχή που είναι πολύ θερμές οι θάλασσές μας και άρα σίγουρα τα φαινόμενα που θα προκύψουν θα είναι αρκετά επικίνδυνα», κατέληξε ο μετεωρολόγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης