Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λιμενικό Σώμα: Εντοπισμός και διάσωση 61 μεταναστών νότια της Σερίφου - Σύλληψη 2 διακινητών

Λιμενικό Σώμα: Εντοπισμός και διάσωση 61 μεταναστών νότια της Σερίφου - Σύλληψη 2 διακινητών
Στο Κ.Υ.Τ. Μαλακάσας οι διασωθέντες μετανάστες
Στον εντοπισμό και διάσωση 61 μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή 9 ν.μ. νότια της Σερίφου, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα, ενώ συνελήφθησαν οι δύο διακινητές τους.
Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 1/9 ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Πάρου, Νάξου, Μήλου, Σέριφου και Σίφνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή, Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση (α.λ.σ.), με ικανό αριθμό αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 9 ν.μ. νότια ν. Σερίφου.
Στην περιοχή προς παροχή συνδρομής έσπευσαν ένα Περιπολικό πλοίο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 3 Περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα παραπλέον Δ/Ξ πλοίο, ένα Περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από ξηράς, καθώς και ένα αεροσκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Οι συνολικά 61 αλλοδαποί, μετεπιβιβάστηκαν από το ιστιοφόρο σκάφος στο Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Λαυρίου, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν στο Κ.Υ.Τ. Μαλακάσας.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μήλου, ενώ συνελήφθησαν από τους 61 μετανάστες, ένας 28χρονος και ένας 25χρονος ως διακινητές των υπολοίπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης