Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στις φλόγες για 12η ημέρα ο Έβρος, μηνύματα του 112 - Πυρκαγιές σε Εύβοια και Έδεσσα

Στις φλόγες για 12η ημέρα ο Έβρος, μηνύματα του 112 - Πυρκαγιές σε Εύβοια και Έδεσσα
Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις στον Έβρο - Φωτιές σε Έυβοια και Έδεσσα
Σχετικά Άρθρα
(upd2) Για 12η ημέρα συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στον Έβρο, με τις επιχειρήσεις κατάσβεσης να επικεντρώνονται σε Λεπτοκαρυά και Κοτρωνιά λόγω αναζωπυρώσεων.
Παράλληλα, νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Τετάρτης, καθώς εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε Έδεσσα και Εύβοια.

Ήχησε το 112 στον 'Εβρο

Δραματική είναι η κατασταση στην Κοτρωνιά, όπου παρατηρήθηκε μεγάλη αναζωπύρωση,  απ΄ όπου οι κάτοικοι έχουν ήδη απομακρυνθεί και αναμένεται ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Στον Έβρο ενεργά παραμένουν τα πύρινα μέτωπα στις περιοχές της Λεπτοκαρυάς και ειδικότερα στη θέση Μεγάλο Ρέμα και στην Κοτρωνιά. Σημειώνεται ότι συνολικά επιχειρουν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.
Στην Κοτρωνιά το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει η αλλαγή στην κατεύθυνση των ανέμων σε νοτιάδες
Παράλληλα, το μεσημέρι της Τετάρτης 30/8 εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής Γιαννούλη να απομακρυνθούν προς Σουφλί.
112_8.JPG
Ακολούθηκε μήνυμα του 112 για εκκένωση του χωριού Σιδηρώ.
ev_112.JPG

Πυρκαγιά στην Έδεσσα

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 30/8 σε  χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βαρόσι Έδεσσας.
Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα.
φτ_4.JPG

Πυρκαγιά στην Εύβοια

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 30/8 σε αγροτοδασική έκταση στο χωριό Πισσώνας του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στην Εύβοια.
Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες.
Για το έργο της κατάσβεσης έσπευσαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα.Συγκεκριμένα, επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 14 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης