Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυρκαγιές: Φλέγεται για 12η ημέρα ο Έβρος – Μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις αναζωπυρώσεις

Πυρκαγιές: Φλέγεται για 12η ημέρα ο Έβρος –  Μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις αναζωπυρώσεις
Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης να επικεντρώνονται σε Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά, Τρεις Βρύσες, Κοτρωνιά και Κίκρη λόγω αναζωπυρώσεων
Σχετικά Άρθρα
Για 12η ημέρα συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στον Έβρο, με τις επιχειρήσεις κατάσβεσης να επικεντρώνονται σε Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά, Τρεις Βρύσες, Κοτρωνιά και Κίκρη λόγω αναζωπυρώσεων.
Μάλιστα, το απόγευμα της Τρίτης 29/8 εκκενώθηκε με μήνυμα του 112 η περιοχή Κοτρωνιά και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν προς Γιαννούλη .
Στη Ροδόπη επίσης αντιμετωπίζονται οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή Κασσιτερά, ενώ στην Πάρνηθα αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής διάσπαρτες μικρές καύσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.
Σημειώνεται ότι άμεσα η δασική υπηρεσία κηρύσσει τις περιοχές του Έβρου και της Πάρνηθας αναδασωτέες, λαμβάνεται φροντίδα για την άγρια πανίδα, ενώ ξεκινούν οι διαδικασίες για τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για πολλές περιοχές της χώρας

Yψηλός παραμένει και για σήμερα, Τετάρτη 30/8, ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών.
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο 24ωρο η Πυροσβεστική αντιμετώπισε 90 πυρκαγιές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης