Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ποιο ελληνικό νοσοκομείο επαναφέρει μάσκες και τεστ για τον κορωνοϊό - Αυξήθηκαν τα κρούσματα

Ποιο ελληνικό νοσοκομείο επαναφέρει μάσκες και τεστ για τον κορωνοϊό - Αυξήθηκαν τα κρούσματα
Τα προληπτικά μέτρα συνδέονται με την αύξηση της κυκλοφορίας του ιού
Τα περισσότερα από τα μέτρα αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού που ίσχυαν σε δομές υγείας και κοινωνικής φροντίδας άρθηκαν με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου. Μεταξύ αυτών η υποχρεωτική χρήση μάσκας - με εξαίρεση τους ασθενείς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και το υγειονομικό προσωπικό που έρχεται σε επαφή μαζί τους - και η υποχρεωτική διενέργεια rapid test κατά την είσοδο, η οποία αφορά πλέον μόνο σε ασθενείς που προσέρχονται με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Με νέα απόφαση, την περασμένη Παρασκευή, 25 Αυγούστου, η ισχύς της συγκεκριμένης ΥΑ, που έληγε την 28η Αυγούστου, παρατάθηκε για δύο εβδομάδες, μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου.
Την ίδια ώρα, η διοίκηση του νοσοκομείου Χατζηκώστα των Ιωαννίνων, ανακοίνωνε νέα αυστηρότερα μέτρα για την πρόσβαση των συνοδών ασθενών. Μεταξύ αυτών, η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους του νοσοκομείου, το υποχρεωτικό rapid test για τους συνοδούς, η σύσταση για διενέργεια rapid test στους ασθενείς και η αυστηρή απαγόρευση του επισκεπτηρίου.
Μιλώντας στο iatronet.gr, ο διοικητής του "Χατζηκώστα", Σπύρος Δερδεμέζης (φωτογραφία), αποδίδει τις αποφάσεις στο ιπποκρατικό "κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν". Διευκρινίζει πως τα μέτρα δεν αποκλίνουν από τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, που δίνουν τη δυνατότητα στις δομές υγείας να λάβουν αποφάσεις σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητές τους, ενώ σημειώνει πως τα προληπτικά μέτρα συνδέονται με την αύξηση της κυκλοφορίας του ιού, που έχει προς το παρόν μικρή επίπτωση στην αύξηση των νοσηλειών.

Τα μέτρα

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, με ισχύ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου:
Από Δευτέρα έως Παρασκευή κρίνεται υποχρεωτική η καθημερινή διενέργεια rapid test από τους συνοδούς των ασθενών, η οποία θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο (rapid test ημερήσιας ισχύος εισόδου στο Νοσοκομείο)
Σε ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια δομή Υγείας για εξέταση είτε με τακτικό ραντεβού είτε εκτάκτως συστήνεται εργαστηριακός έλεγχος με τη χρήση rapid test.
Το Σαββατοκύριακο, θα ισχύει rapid test (48 ωρών) που θα έχει διενεργηθεί την Παρασκευή, για τους συνοδούς των ασθενών, το οποίο θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο.
Στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-14:00 παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν διενέργειας rapid test, από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για βαρέως πάσχοντα ασθενή, θα γίνεται συνεννόηση με τον Δ/ντη του εκάστοτε Ιατρικού Τμήματος που νοσηλεύεται για να επιτραπεί η παρουσία ενός συνοδού.
Στους συνοδούς ασθενών, δίνεται κάρτα η οποία θα επιδεικνύεται στο νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρικού Τμήματος και θα επιστρέφεται στο Νοσοκομείο με το εξιτήριο του ασθενούς.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους χώρους του Νοσοκομείου, λόγω αύξησης των κρουσμάτων covid-19.
Τέλος, απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου.
Τα μέτρα αφορούν όλους τους συνοδούς, χωρίς διάκριση σε εμβολιασμένους ή μη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης