Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρτοποιός (Πυροσβεστική): Καλύτερη εικόνα σε Έβρο και Ροδόπη, δύο τα βασικά μέτωπα - Ελέγχονται οι 15 ενάρξεις πυρκαγιών στη Αλεξανδρούπολη

Αρτοποιός (Πυροσβεστική): Καλύτερη εικόνα σε Έβρο και Ροδόπη, δύο τα βασικά μέτωπα - Ελέγχονται οι 15 ενάρξεις πυρκαγιών στη Αλεξανδρούπολη
Σχετικά με τις 15 ταυτόχρονες ενάρξεις πυρκαγιών στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης πριν από 10 ημέρες, ο Γ. Αρτοποιός τόνισε πως «τα στοιχεία δείχνουν πως δεν μπορεί να οφείλονται σε τίποτα άλλο πέραν της ανθρώπινης δραστηριότητας είτε επρόκειτο για ηθελημένη πράξη, είτε αθέλητη»
Πολύ καλύτερη είναι η μέρα σε Έβρο και Ροδόπη, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχο Ιωάννη Αρτοποιό, ο οποίος εξήγησε πως είναι δύο τα βασικά μέτωπα.
Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Αρτοποιός οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων έχουν επικεντρωθεί σε 2 βασικά μέτωπα: το ένα προς τη Ροδόπη ανάμεσα σε Κίρκη και Κασσιτερά και το άλλο στην περιοχή της Κοτρωνιάς βορειοδυτικά της Δαδιάς, όπου έχουν καταφέρει να εγκλωβίσουν τη φωτιά σε μία χαράδρα.
Σχετικά με τις 15 ταυτόχρονες ενάρξεις πυρκαγιών στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης πριν από 10 ημέρες, τόνισε πως «τα στοιχεία δείχνουν πως δεν μπορεί να οφείλονται σε τίποτα άλλο πέραν της ανθρώπινης δραστηριότητας είτε επρόκειτο για ηθελημένη πράξη, είτε αθέλητη».
Πρόσθεσε ότι ελέγχονται οι ενάρξεις των πυρκαγιών στη Αλεξανδρούπολη από το ανακριτικό τμήμα τις πυροσβεστικής, την αστυνομία και την ΕΥΠ

Για εναέρια μέσα

Τέλος, αναφορικά με τις επικρίσεις για την γρήγορη κινητοποίηση των εναέριων μέσων, ο κ. Αρτοποιός εξήγησε ότι « μία πυρκαγιά που ξέσπα ξημερώματα δεν μπορεί να έχει εναέρια μέσα, καθώς δεν ήταν δυνατόν να πετάξουν εκείνη την ώρα, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης