Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πέτροβιτς (αντιπεριφερειάρχης Έβρου): Άνιση η μάχη με τις φλόγες - Φοβόμαστε για τους ανέμους

Πέτροβιτς (αντιπεριφερειάρχης Έβρου): Άνιση η μάχη με τις φλόγες - Φοβόμαστε για τους ανέμους
Ο Δ. Πέτροβιτς  εξέφρασε ανησυχία για τις αναζωπυρώσεις, ειδικά για τον Προβατώνα, καθώς εκεί υπάρχει μεγάλο στρατόπεδο
Πρόκειτιαι για μια πολύ δύσκολη φωτιά, ειδικά στη Δαδιά το μέτωπο εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα διακοπτόμενο σε νοητή ευθεία, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δ. Πέτροβιτς.
Ο κ. Πέτροβιτς μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, καθώς δεν έχει βρέξει καθόλου τους τελευταίους μήνες. Πρόσθεσε ότι η φωτιά στο δρυμό της Δαδιάς ξέσπασε σε παρθένο δάσος, το οποίο δεν είχε καθαριστεί και πρέπει να υπάρξει γενικότερη αναθεώρηση της διαχείρισης των δασών.
Ο ίδιος εξέφρασε ανησυχία για τις αναζωπυρώσεις, ειδικά για τον Προβατώνα, καθώς εκεί υπάρχει μεγάλο στρατόπεδο, ενώ για την αναζωπύρωση στην περιοχή Κασσιτέρα Ροδόπης τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.
"Είναι μια μεγα-πυρκαγιά, η μεγαλύτερη που έχουμε στην Ευρώπη αυτή την ώρα, η μάχη είναι άνιση, φοβόμαστε για τους ανέμους", είπε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πέτροβιτς μιλώντας το προηγούμενο 24ωρο στην ΕΡΤ είχε δηλώσει πως «δυστυχώς, βλέπουμε ότι το μέτωπο της Δαδιάς δεν μπορεί να περιοριστεί, δεν μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο. Και αυτό μας προβληματίζει περισσότερο. Μιλάμε για περισσότερα από 750.000 στρέμματα στο δασικό σύμπλεγμα Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης. Να φανταστείτε το δασικό αυτό σύμπλεγμα είναι 1.600.000 στρέμματα και αυτή η πυρκαγιά είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά της Ευρώπης αυτή τη στιγμή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης