Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρτοποιός (Πυροσβεστική): Προστατεύουμε τον πυρήνα της Δαδιάς, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Στις έρευνες και η ΕΥΠ

Αρτοποιός (Πυροσβεστική): Προστατεύουμε τον πυρήνα της Δαδιάς, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις  - Στις έρευνες και η ΕΥΠ
Ο Γ. Αρτοποιός έκανε λόγο στις πολλές εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Έβρου, συμπληρώνοντας ότι στις έρευνες συμμετέχει και η ΕΥΠ για το ενδεχόμενο εμπρησμού και κακόβουλων ενεργειών
Στον Έβρο έχει δημιουργηθεί ένα πολύ ισχυρό μέτωπο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γ. Αρτοποιό, ο οποίος τόνισε πως ενισχύονται οι δυνάμεις με 180 επιπλέον πυροσβέστες, φτάνοντας τους 474 τον αριθμό.
Ο κ. Αρτοποιός μιλώντας σητν ΕΡΤ ανέφερε πως θα στηθεί μία μεγάλη επιχείρηση, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δημιουργούν μία γραμμή άμυνας,ώστε να ανακοπεί η πορεία του μετώπου για να μην περάσει στο μικρό πυρήνα της Δαδιάς.
«Προστατεύουμε τον πυρήνα της Δαδιάς. Έχουμε κάνει ένα οχυρό πάνω από την περιοχή της Κοτρωνιάς» σημείωσε ο κ. Αρτοποιός, προσθέτοντας ότι η Λευκίμμη δεν κινδυνεύει.
Πρόσθεσε ότι στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις για να διανοίξουν αντιπυρικές ζώνες, όπου είναι εφικτό, ενώ ανησυχία προκαλεί η ενδεχόμενη αλλαγή του ανέμου σε νοτιά, η οποία αν συμβεί θα στείλει τη φωτιά προς τη Δαδιά.
Περαιτέρω, έκανε λόγο στις πολλές εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Έβρου, συμπληρώνοντας ότι στις έρευνες συμμετέχει και η ΕΥΠ για το ενδεχόμενο εμπρησμού και κακόβουλων ενεργειών.
Σημείωσε ότι μέσα σε 20 χιλιόμετρα η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 15 ενάρξεις πυρκαγιών μέσα σε ένα 24ωρο.
Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, «η πυρκαγιά που ξεκίνησε στα νότια της Δαδιάς γιγαντώθηκε πολύ γρήγορα και από τότε πολεμάμε εκεί. Μαζί με το μέτωπο της Αλεξανδρούπολης το μέτωπο αυτό μας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα».

Θα κλείσουν σιγά σιγά τα μέτωπα Βοιωτίας και  Αττικής

Σχετικά με τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα, ο κ. Αρτοποιός εκτίμησε ότι θα κλείσουν σιγά σιγά και της Βοιωτίας και της Αττικής.
Όπως εξήγησε, «υπάρχουν μικροεστίες στην περίμετρο της πυρκαγιάς και πάμε σε μία πολύ πιο βελτιωμένη εικόνα σε όλα αυτά τα μέτωπα», προσθέτοντας πως υπήρξαν νέες εστίες πυρκαγιάς και στην Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στη βόρεια Άνδρο, που δημιουργήθηκαν δύο εστίες μεγάλης πυρκαγιάς Ζωοδόχου Πηγής και στο Βιτάλι, το οποίο έχει ελεγχθεί.
Για τους κεραυνούς που προκάλεσαν φωτιές σε αρκετά σημεία, ανέφρερε πως είχαμε 6 νέες εστίες πυρκαγιών από την λεγόμενη «ξηρή καταιγίδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης