Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αστυνομική έφοδος στο σπίτι του επιχειρηματία που επιτέθηκε στον Βαξεβάνη – Η οργισμένη αντίδραση του δημοσιογράφου

Αστυνομική έφοδος στο σπίτι του επιχειρηματία που επιτέθηκε στον Βαξεβάνη –  Η οργισμένη αντίδραση του δημοσιογράφου
Ο εκδότης κατέθεσε μήνυση σε βάρος του επιχειρηματία
Σχετικά Άρθρα
Έφοδο στο σπίτι του επιχειρηματία Μ. Στασινόπουλου (σσ. ο συγκεκριμένος δεν έχει καμία σχέση με την οικογένεια Στασινόπουλου του ομίλου Viohalco) στην περιοχή της Ερέτριας πραγματοποίησε η αστυνομία με διαταγή της εισαγγελέας Χαλκίδας κ. Ηλιοπούλου μετά από τη μήνυση που κατέθεσε ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης.
Σύμφωνα με την καταγγελία του δημοσιογράφου, η σύζυγός του και η πεθερά του δέχθηκαν επίθεση από τον επιχειρηματία το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (25/8/2023) ενώ δειπνούσαν σε ταβέρνα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Εύβοια.
Κατά την έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι δεν βρέθηκε ο επιχειρηματίας.
Όπως καταγγέλθηκε, η επίθεση έγινε μπροστά στην οκτάχρονη κόρη του και κατέληξε σε τραυματισμό μέλους της οικογένειας (της πεθεράς του) το οποίο μεταφέρθηκε με σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Χαλκίδας.
«Το γεγονός ότι υπήρξε μια τραμπούκικη επίθεση μπροστά στην κόρη μου που έχει υποστεί σοκ, είναι η μία πλευρά του θέματος που χαρακτηρίζει έναν άθλιο και δειλό τραμπούκο», δήλωσε ο κ. Βαξεβάνης, λέγοντας πως η δημοσιογραφία είναι σε δίωξη στην Ελλάδα. Οι δικηγόροι του έχουν συλλέξει τα αποδεικτικά στοιχεία της επίθεσης και της ταυτότητας του δράστη και θα απευθυνθούν στις Αρχές.
Την επίθεση καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνοντας λόγο για ένα ακόμη περιστατικό που επιβεβαιώνει το πλήγμα που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η ελευθερία του Τύπου και ζητώντας τη σύλληψη του δράστη.

Τι συνέβη

Η επίθεση έγινε γύρω στις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής 25/8, την ώρα που ο Κ. Βαξεβάνης δειπνούσε με την οικογένειά σε εστιατόριο στην Αμάρυνθο της Εύβοιας.
Στο σημείο εμφανίστηκε ένα άγνωστο πρόσωπο στο διπλανό τραπέζι, το οποίο όμως αντί να καθίσει, πήγε πάνω από το τραπέζι του Κώστα Βαξεβάνη και άρχισε να του λέει παρουσία δεκάδων άλλων «είσαι ένας ξεφτιλισμένος, θα σε τακτοποιήσω αλλά όχι τώρα. Βρωμιάρη που τόλμησες να γράψεις για μένα επειδή έχω λεφτά στην Ελβετία».
Παρόλο που ο κ. Βαξεβάνης του ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι και αν έχει πρόβλημα να πάει στη Δικαιοσύνη, ο άγνωστος συνέχισε τις απειλές και τις βρισιές λέγοντας «ξεφτιλισμένε έβγαλες το όνομά μου στη λίστα Λαγκάρντ, θα σου δείξω εγώ».
Και ενώ οι παριστάμενοι του ζήτησαν να αποχωρήσει, εκείνος συνέχισε μέχρι που παρενέβη η σύζυγος του δημοσιογράφου, κρατώντας την κόρη τους και του ζήτησε και εκείνη να αποχωρήσε, αλλά ο άγνωστος κινήθηκε εναντίον της, σπρώχνοντας μάλιστα ανθρώπους που του ζητούσαν να αποχωρήσει και επιχείρησε να την χτυπήσει.
Την επίθεση προσπάθησε να εμποδίσει η μητέρα της, η οποία δέχθηκε γροθιές στο πρόσωπο.
Τελικά, ο άγνωστος, μετά την κατακραυγή των παριστάμενων, τράπηκε σε φυγή.

Η δήλωση Βαξεβάνη

Μετά την επίθεση ο Κ. Βαξεβάνης δήλωσε στο Documento τα ακόλουθα:
«Aυτό που συνέβη δεν είναι μόνο προσωπικό θέμα. Το γεγονός ότι υπήρξε μια τραμπούκικη επίθεση μπροστά στην κόρη μου που έχει υποστεί σοκ, είναι η μία πλευρά του θέματος που χαρακτηρίζει έναν άθλιο και δειλό τραμπούκο. Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά. Αφορά κάθε δημοσιογράφο που κάνει τη δουλειά του. Η δημοσιογραφία είναι σε δίωξη στη χώρα. Δημοσιογράφοι τραμπουκίζονται, απειλούνται, εκφοβίζονται και δολοφονούνται. Δεν είναι τυχαίο που ένας τύπος, έντεκα χρόνια μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, ενός σκανδάλου που συγκλόνισε τη χώρα δηλαδή, επέλεξε να επιτεθεί σε εμένα και την οικογένειά μου και μάλιστα δημόσια και χωρίς φόβο για τις επιπτώσεις. Η συγκεκριμένη πράξη είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που γίνεται να ενοχοποιηθεί η δημοσιογραφία και η δουλειά του δημοσιογράφου. Ένας τύπος που δεν κατέφυγε στη Δικαιοσύνη ως θιγόμενος, αποφάσισε να τραμπουκίσει γιατί απλώς καταλαβαίνει ότι είναι συμβατός με το κλίμα . Όταν υπουργοί και ο πρωθυπουργός επιτίθενται σε δημοσιογράφους, το επόμενο στάδιο είναι ο κάθε τραμπούκος να θεωρεί ότι είναι νομιμοποιημένος να δέρνει και να σκοτώνει δημοσιογράφους επειδή αποκάλυψαν όσα έκανε. Όση ευθύνη έχει ο τραμπούκος που επιτέθηκε στην οικογένειά μου, έχουν και όσοι διαμορφώνουν αυτό το κλίμα δικαιολόγησής του. Πριν από δύο χρόνια αποκαλύφθηκε συμβόλαιο θανάτου εναντίον μου και παρά τη διεθνή κατακραυγή η κυβέρνηση δεν έκανε ούτε δήλωση καταδίκης. Αυτό τα λέει όλα».

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δεδομένη η άμεση παρέμβαση των αρχών για την σύλληψη και την τιμωρία του τραμπούκου

«Καταδικάζουμε την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και η οικογένειά του χθες στην Εύβοια.
Το μέγεθος της αθλιότητας του συγκεκριμένου τραμπούκου είναι τέτοιο, ώστε δεν δίστασε να επιτεθεί στον Κώστα Βαξεβάνη μπροστά στη μικρή του κόρη και να οδηγήσει στον τραυματισμό μέλους της οικογένειας του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Σημειώνει πως «είναι μια ακόμη επίθεση κατά δημοσιογράφου, με προφανή στόχο την εκδίκηση για την ερευνητική του δουλειά αλλά και τον εκφοβισμό του. Και είναι ένα ακόμη περιστατικό που επιβεβαιώνει το πλήγμα που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η ελευθερία του Τύπου.
«Θεωρούμε δεδομένη την άμεση παρέμβαση των αρχών για την σύλληψη του άθλιου τραμπούκου και την τιμωρία του.
Και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν απερίφραστα αυτή την άθλια επίθεση που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου και εντέλει κατά της ίδιας της δημοκρατίας», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ελληνική Λύση: Οι δράστες κάθε παρακρατικής και τραμπούκικης επίθεσης να τιμωρούνται παραδειγματικά

Καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και η Ελληνική Λύση.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική λύση, «με τον κ. Βαξεβάνη μας χωρίζει «πολιτικό χάος». Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα ανεχτούμε άνανδρες επιθέσεις ειδικά κατά γυναικών και μικρών παιδιών. Όπως δεν ανεχτήκαμε δολοφονίες και δολοφονικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, ακόμα και όταν αυτοί «κατέκριναν» την Ελληνική Λύση».
«Οι πολιτικές διαφορές επιλύονται στο κοινοβούλιο. Οι ποινικές, στην δικαιοσύνη. Πάγια θέση μας λοιπόν είναι ότι οι δράστες κάθε παρακρατικής και τραμπούκικης επίθεσης που στρέφεται κατά της ελευθερίας του τύπου, πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά», καταλήγει.

Καταδικάζει και η ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη και μελών της οικογένειάς του από επιχειρηματία το όνομα του οποίου περιλαμβανόταν στην λίστα Lagarde.
«Η χειροδικία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο καθήκον των ανθρώπων της ενημέρωσης να υπηρετούν την αρχή της δημοσιότητας.
Η ελευθερία του Τύπου δεν φιμώνεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης