Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μάχη με τις φλόγες για ακόμα μία μέρα στην Πάρνηθα: Δύο τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς

Μάχη με τις φλόγες για ακόμα μία μέρα στην Πάρνηθα: Δύο τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος η φωτιά βρίσκεται σε ένα πολύ δύσβατο σημείο, σε μία χαράδρα

Δύο ενεργά μέτωπα αναζωπυρωμένα αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην δυτική πλευρα των επιχειρήσεων στην Πάρνηθα, δήλωσε στο Skaigr ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.
Όπως ανέφερε ο ίδιος το ένα είναι στο Φρούριο της Φυλής προς το ρέμα Γιαννούλας και το άλλο στο νταμάρι του Φράγκου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος η φωτιά βρίσκεται σε ένα πολύ δύσβατο σημείο, σε μία χαράδρα. Εναέρια μέσα και πεζοπόρες δυνάμεις επιχειρούν κάνοντας ακόμα και αναρρίχηση για να την κατασβέσουν.
Επιχειρούν διαδοχικά από αέρος κάνοντας ρίψεις νερού 13 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 77 οχήματα. Επίσης, ισχυρές δυνάμεις έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής, με υδροφόρες και μηχανήματα έργου. 
Από την περασμένη Παρασκευή μέχρι τώρα είχαμε πάνω από 525 δασικές πυρκαγιές σημείωσε ο κ. Αρτοποιός.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις και στα άλλα μέτωπα των πυρκαγιών.
Στην Αλεξανδρούπολη, με μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι στην Λεπτοκαρυά κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Σάπες μετά την αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή τους. 

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣#Ροδόπη

? Εάν βρίσκεστε στην περιοχή #Λεπτοκαρυά απομακρυνθείτε προς #Σάπες

? Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) August 25, 2023

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη συνολικά επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 85 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.  
Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση και στο Λάγιο Λακωνίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 19 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης