Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κύμα παραιτήσεων Μητροπολιτών - Τι συμβαίνει στην Ιερά Σύνοδο;

Κύμα παραιτήσεων Μητροπολιτών - Τι συμβαίνει στην Ιερά Σύνοδο;
Όλες οι παραιτήσεις των Μητροπολιτών αποδίδονται σε θέματα υγείας και προχωρημένης ηλικίας
Νέα παραίτηση Μητροπολίτη έχει στα χέρια του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος ενημέρωσε σχετικά τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.
Η παραίτηση του Μητροπολίτη Φλωρίνης έρχεται μετά από τις παραιτήσεις των Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και Παραμυθίας κ. Τίτου.
Όπως αναφέρει το orthodoxtimes.gr, σύμφωνα με συνοδικές πηγές, μέχρι το τέλος του μήνα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος φέρεται να έχει εξασφαλίσει τις παραιτήσεις ακόμη τριών Μητροπολιτών, οι οποίες και προφανώς θα γίνουν δεκτές στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Εκτός από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, που ανακοίνωσε την παραίτησή του, και τον Μητροπολίτη Παραμυθίας κ. Τίτο (92 ετών), αναμενόταν να υποβληθούν στη Σύνοδο οι παραιτήσεις του Μητροπολίτη Φλωρινης κ. Θεόκλητου, ετών 91, και Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, 93 ετών.
Οι τέσσερις Μητροπολίτες έχουν ήδη υποβάλει ή αναμένεται να υποβάλλουν στον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου και Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο τις παραιτήσεις τους.
Οι εκλογές των τεσσάρων νέων Μητροπολιτών – αν πράγματι επιβεβαιωθούν οι συνοδικές πληροφορίες- θα γίνουν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Οκτωβρίου.
Υπάρχουν έντονες φήμες και για μία πέμπτη Μητρόπολη που ενδέχεται να έχει μείνει κενή μέχρι τότε, τη Μητρόπολη Μαντινείας, καθώς ο σεβασμιώτατος κ. Αλέξανδρος αντιμετωπίζει επίσης σοβαρά θέματα υγείας.
Όλες οι παραιτήσεις των Μητροπολιτών αποδίδονται σε θέματα υγείας και προχωρημένης ηλικίας, με συνέπεια την αδυναμία άσκησης των λειτουργικών καθηκόντων τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης