Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η Ελλάδα στις φλόγες – Συνεχίζεται η μάχη με φωτιά στον Νέστο Καβάλας, μάχη για το Παγγαίο

Η Ελλάδα στις φλόγες – Συνεχίζεται η μάχη με φωτιά στον Νέστο Καβάλας, μάχη για το Παγγαίο
Τα δυο κυριότερα μέτωπα της φωτιάς είναι στα χωριά Αβραμυλιά και στο Διαλεκτό, όπου επιχειρούν συνολικά 44 πυροσβέστες, με 15 υδροφόρα οχήματα
Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η πυρκαγιά στο δήμο Νέστου με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών και των εθελοντών. Ωστόσο, η κατάσταση σήμερα, και κυρίως μετά το μεσημέρι, άρχισε να βελτιώνεται καθώς έχουν εξασθενίσει οι άνεμοι και αυξήθηκαν οι ρίψεις νερού από αέρος.
Τα δυο κυριότερα μέτωπα της φωτιάς είναι στα χωριά Αβραμυλιά και στο Διαλεκτό, όπου επιχειρούν συνολικά 44 πυροσβέστες, με 15 υδροφόρα οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και πολλοί εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη, τύπου Canadair το ένα μάλιστα ήρθε από την Κροατία.
Να σημειωθεί πως η πυρκαγιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας από δασική περιοχή του χωριού Διαλεκτό και με την δύναμη των ανέμων δημιούργησε πολλά μέτωπα πλησιάζοντας σε κατοικημένες περιοχές του δήμου Νέστου. Η πυρκαγιά μέχρι στιγμής έκαψε πολλά
σπίτια στις τοπικές κοινότητες Αβραμυλιάς και Γέροντα, πολλά ποιμνιοστάσια, καλλιέργειες με ελαιόδεντρα και χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.
Επιπλέον, σήμερα το μεσημέρι, μικρής έκτασης φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στα Τενάγη των Φιλίππων, δυτικά της Καβάλας, κοντά στα λασπόλουτρα των Κρηνίδων. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά από δυνάμεις της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο, καθώς και από υδροφόρες των δήμων Καβάλας και Παγγαίου, χωρίς να λάβει διαστάσεις.
Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα καλέσματα από συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για εθελοντική πυροφύλαξη, του περιαστικού δάσους της πόλης και του όρους Παγγαίου, σε συνεργασία με την πυροσβεστική, ενώ ήδη έχει εκδοθεί αυστηρή αστυνομική διάταξη για απαγόρευση της κυκλοφορίας εντός των δασικών εκτάσεων. Παράλληλα, η αστυνομία διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι αν κάποιος πολίτης αντιληφθεί ύποπτες κινήσεις κοντά σε δασικές εκτάσεις, πρέπει να ειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμπλακεί ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης