Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σάλος στον Έβρο - Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης καλεί σε προγκρόμ μεταναστών για τις φωτιές - Παραπομπή ζητά ο Φάμελλος

Σάλος στον Έβρο - Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης καλεί σε προγκρόμ μεταναστών για τις φωτιές - Παραπομπή ζητά ο Φάμελλος
Έχουμε πόλεμο, κηρύττει ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Πάρης Παπαδάκης
Σάλος έχει προκληθεί στον Έβρο, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε μεγάλο αναβρασμό εξαιτίας των καταγγελιών του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Πάρη Παπαδάκη, για το ρόλο των μεταναστών στη μεγάλη φωτιά της περιοχής.
Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, με ανάρτησή του στο facebook, επικαλούμενος πληροφορίες, καταγγέλει ότι «λαθρομετανάστες παρακωλύουν το έργο των πιλότων» για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
«Καλώ τα μέλη του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα.. να είμαστε σε εγρήγορση για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά.. Αφήστε τους κεραυνούς.. Έχουμε πόλεμο κύριοι!!», έγραψε χαρακτηριστικά.
369702473_10232342440533836_4335770773894779729_n.jpg

Την παραπομπή του ζητά ο Φάμελλος 

Την παραπομπή του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Παράσχου Παπαδάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής, ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Φάμελλου:
Την ώρα που η χώρα είναι συγκλονισμένη από την απώλεια τουλάχιστον 18 συνανθρώπων μας από την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς, είδε το φως της δημοσιότητας η αποτρόπαια πράξη αρπαγής και παράνομης κατακράτησης μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη από αυτόκλητους “πολιτοφύλακες”.
Ταυτόχρονα, παρατηρήθηκε στο διαδίκτυο πλήθος περιπτώσεων παρακίνησης σε πράξεις μίσους εναντίον μεταναστών.
Σε αυτές συμμετείχε και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Πάρης Παπαδάκης. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Παπαδάκης παρακίνησε σε πράξεις μίσους κατά μεταναστών κατηγορώντας τους για παρακώλυση του έργου των πιλότων στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Θεωρούμε αυτονόητη την αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρμόδιων αρχών εναντίον του κ. Παπαδάκη.
Ταυτόχρονα, είναι χρέος όλων μας η προάσπιση του κύρους του Κοινοβουλίου, η διαφύλαξη της τήρησης του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και του Κώδικα Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για να μην αμαυρωθεί ο κοινοβουλευτισμός και πάλι από ενέργειες και νοοτροπίες που μας επιστρέφουν στις πιο μαύρες και σκοτεινές εποχές.
Στο πλαίσιο αυτό, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, ζητάει την παραπομπή στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Πάρη Παπαδάκη. Και παράλληλα ζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών από το Πρόεδρο της Βουλής.

Η απάντηση της Ελληνικής Λύσης 

Ο προσωρινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με θητεία 4 μηνών κ. Σωκράτης Φάμελλος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ζητεί την άμεση παραπομπή στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Παράσχου Παπαδάκη, για δηλώσεις του!
Ο προσωρινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταλάβει ότι ο Έβρος δεν είναι ούτε Δήμος Θέρμης ούτε Εκάλη και Κολωνάκι, αλλά το τελευταίο οχυρό της χώρας πριν την Τουρκία.
Ο "προσωρινός" κ. Φάμελλος ας επισκεφθεί πρώτα τον Έβρο να μιλήσει με κατοίκους και μετά από την ασφάλεια του κλιματιζόμενου γραφείου του, ας στείλει όσες «επιστολές» επιθυμεί.
Άλλωστε και με δική του υπογραφή, "χωρίς τουφεκιά", παρέδωσαν, αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ, το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.
ΥΓ. Δεν θα αποδώσουμε στην "ελληνοφοβία" που διακατέχει κάποιους την επιστολή του προσωρινού προέδρου, αλλά στην απουσία του επί πέντε μέρες από την περιοχή.
Ως προσωρινός πρόεδρος, όταν θα επισκεφθεί τον Έβρο, ας επαναλάβει ενώπιον των κατοίκων του Άβαντα και των υπολοίπων κατεστραμμένων χωριών τα όσα είπε για το βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.



Την ίδια ώρα, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης προσήχθη και κρατείται ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος) που εμφανίζεται σε βίντεο να κρατάει παράνομα 13 μετανάστες συριακής και πακιστανικής καταγωγής μέσα σε τρέιλερ κοντά στην Αλεξανδρούπολη.
Στο βίντεο, που κυκλοφορεί ευρέως στα socia media, ο ιδιοκτήτης του οχήματος χαρακτηρίζει τους μετανάστες ως «κομμάτια» λέγοντας ότι «τους έχει φορτώσει στο τρέιλερ», ενώ απευθύνει κάλεσμα να βγουν και άλλοι στους δρόμους και να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.
Ακούγεται δε να λέει «θα μας κάψουν αυτοί», συνδέοντας την παρουσία τους εκεί με τις φωτιές στην περιοχή.


Ο ίδιος καταγγέλει και στα βίντεό του τους εμπρηστικούς μηχανισμούς
 
F4LHwOuW4AA1EfC.jpg
Χειροπέδες όμως πέρασαν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. σε δύο παράνομους μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από κατοίκους να βάζουν φωτιά στην περιοχή Σάπες, στην Ροδόπη, το βράδυ της Τρίτης (22/08).
Πρόκειται για μία περιοχή που μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα από τις πυρκαγιές, που είναι σε εξέλιξη σε γύρω περιοχές, όπως μετέδωσε το OPEN.
Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, το απόγευμα της Τρίτης, συνελήφθησαν στην Χηλή, στην Αλεξανδρούπολη, 13 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν ακριβώς στο επίκεντρο της πυρκαγιάς.
Η αναγνώρισή τους έγινε από το δασαρχείο!
Με βάση τα παραπάνω, όπως μεταδόθηκε, ενισχύεται το σενάριο ότι ενδεχομένως πίσω από τις ταυτόχρονες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στον Έβρο και στην Ροδόπη τα τελευταία 24ωρα να βρίσκεται ανθρώπινο χέρι

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γ. Αδειλίνη

Οι συγκεκριμένες εικόνες προκάλεσαν και την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, η οποία ζητάει έρευνα ώστε να διερευνηθούν αδικήματα όπως βιαιοπραγία, έκθεση σε κίνδυνο και αρπαγή.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρεται στις τεράστιες καταστροφές με απώλειες ανθρώπινων ζωών, ζώων, περιουσιών, δασικού πλούτου και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες να αναχαιτιστεί η πύρινη λαίλαπα, ενώ με έμφαση σημειώνει:
«Είναι ανησυχητικά κάποια φαινόμενα ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών, όπως αυτό που περιγράφεται στα συνημμένα δημοσιεύματα, κατά τα οποία κάτοικος της Αλεξανδρούπολης κλείδωσε πρόσφυγες στοιβαγμένους σαν σαρδέλες, «25 κομμάτια», όπως λέει, στο κλειστό τρέιλερ του οχήματός του, ενώ δημοσιοποίησε βίντεο με τις παράνομες πράξεις του, στο οποίο ακούγεται, σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα βίας, να κατηγορεί τους μετανάστες ότι «θα μας κάψουνε» και να παρακινεί και άλλους σε ρατσιστικό πογκρόμ, καλώντας τους να οργανωθούν και να τον μιμηθούν».
Παράλληλα η κ. Αδειλίνη εξειδικεύει την παραγγελία της για έρευνες προς εντοπισμό στοιχείων για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, ζητώντας κατά προτεραιότητα τη δράση της Εισαγγελίας για τυχόν διαπίστωση εγκλημάτων, όπως εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου, αλλά και τη δίωξη εγκλημάτων βιαιοπραγίας και της διέγερσης πολιτών για διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

Η ΕΥΠ στις έρευνες για τις φωτιές

Στις έρευνες για τις φωτιές που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες στη χώρα συμμετέχουν και τα κλιμάκια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), προκειμένου να εξεταστεί και το σενάριο της ασύμμετρης απειλής μέσω οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών.
Οι Αρχές της χώρας εκτιμούν πως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών με σκοπό να κατακάψουν τη χώρα, εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και επικρατούν.
Το γεγονός που τους κάνει να πιστεύουν κάτι τέτοιο είναι ότι κοινός παρονομαστής σχεδόν σε όλες τις πυρκαγιές – από τον Έβρο μέχρι και την Αττική – ήταν πως ξεσπούσαν πολλές εστίες φωτιάς ταυτόχρονα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης