Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βαθρακογιάννης (Πυροσβεστική) για τα πύρινα μέτωπα - Ακραίες οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες

Βαθρακογιάννης (Πυροσβεστική) για τα πύρινα μέτωπα - Ακραίες οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες
Η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη δεν έχει ελεγχθεί πλήρως, σύμφωνα με τον Β. Βαθρακογιάννη
«Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι ακραίες, αναμένονται να παραμείνουν ακραίες και τις επόμενες ημέρες» , τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Β. Βαθρακογιάννης, σημειώνοντας πως «οι πυροσβέστες δίνουν τη μάχη σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών» και «συνολικά 6 χώρες θα προσφέρουν βοήθεια σε επιχειρήσεις στη χώρα μας».
Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Βαθρακογιάννης, «από χθες η Κύπρος μας έχει διαθέσει 2 αεροσκάφη και σήμερα έφτασε στη χώρα μας η βοήθεια από τη Ρουμανία με 56 πυροσβέστες και 10 οχήματα. Αναμένουμε την άφιξη 64 πυροσβεστών με νέα οχήματα και ένα ελικόπτερο από την Τσεχία, ένα αεροσκάφος από την Κροατία, δύο αεροσκάφη από τη Γερμανία και δύο αεροσκάφη από τη Σερβία. Συνολικά 120 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο είναι οι δυνάμεις που σε λίγες ώρες θα αναπτυχθούν στη χώρα μας προκειμένου να παρέχουν κάθε συνδρομή στον τομέα της δασοπυρόσβεσης».
Σε ό,τι αφορά τα πύρινα μέτωπα, σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη:
- Ασπροπυργος: Oι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν σε χρονικό διάστημα περίπου 20 λεπτών. Έχουν διατεθεί 72 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα και δύο ελικόπτερα και οι δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς, ενώ η πυρκαγιά έχει επηρεάσει και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. 
-Πρόδρομος Βοιωτίας: Ενεργά μέτωπα και διάσπαρτες εστίες, που όμως μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται
- Λιβαδειά: Ενεργά μέτωπα στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Λιβαδειάς και διάσπαρτες εστίες που μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται και ανέμους με αρκετές αυξομειώσεις.
- Ψαχνά Ευβοίας: Έχουμε διάσπαρτες εστίες. Οι άνεμοι είναι πολύ δυνατοί άνεμοι, αλλά υπάρχουν μικρά ενεργά μέτωπα που αντιμετωπίζονται.
-Κύθνος: Η πυρκαγιά βαίνει καλώς, αισιοδοξία για την επιτυχή έκβασή της
- Αλεξανδρούπολη: Η πυρκαγιά δεν έχει ελεγχθεί πλήρως. Υπάρχουν αρκετά ενεργά μέτωπα και διάσπαρτες εστίες κατά μήκος της Εγνατίας από Αλεξανδρούπολη ως Νέα Μάκρη.
-Χρυσούπολη Καβάλας: Καλύτερη η εικόνα, μερικά μέτωπα καίνε ακόμη. Διάσπαρτες εστίες, κυρίως στα βόρεια προς τον ορεινό όγκο.
- Ίασμος Κομοτηνής: Ενεργά μέτωπα και διάσπαρτες εστίες, η φωτιά κινείται προς τα νοτιοδυτικά και αντίθετα προς τη Βουλγαρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης