Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρτοποιός (Πυροσβεστική): Στην Αλεξανδρούπολη το σοβαρότερο μέτωπο - Βελτιωμένη εικόνα σε Εύβοια και Ροδόπη

Αρτοποιός (Πυροσβεστική): Στην Αλεξανδρούπολη το σοβαρότερο μέτωπο - Βελτιωμένη εικόνα σε Εύβοια και Ροδόπη
Τι ανέφερε ο Γ. Αρτοποιός για τις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη
Το σοβαρότερο μέτωπο είναι της Αλεξανδρούπολης, ενώ καλύτερη εικόνα στη Ροδόπη και στα μέτωπα σε Μίσχο και Ίασμο, αλλά και στην Εύβοια, όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Γ. Αρτοποιός.
Ο κ. Αρτοποιός μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι περισσότερο απασχολεί τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής το μέτωπο της Αλεξανδρούπολη, καθώς δεν έχει κοπάσει καθόλου ο άνεμος που πνέει με ένταση 7-8 Μποφόρ.
Πρόσθεσε ότι από το ξέσπασμα της φωτιάς τα ξημερώματα του Σαββάτου 19/8, στο σημείο έχουν επιχειρήσει 17 εναέρια μέσα και 250 πυροσβέστες, αλλά η δριμύτητα του φαινομένου ξεπερνά τις δυνάμεις του όποιου μηχανισμού.
Εξήγησε ότι η προσπάθεια είναι αφενός η κατάσβεση της φωτιάς, όπου ωστόσο αυτό είναι δύσκολο, αφετέρου δίνεται προτεραιότητα στην διάσωση των πολιτών, εξου και τα μηνύματα που στέλνονται από το 112 σε κατοίκους, ωστε να διασφαλίσουμε τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.
Για το νοσκομείο της Αλεξναδρούπολης ανέφερε ότι έπρεπε να εκκενωθεί λόγω των πολύ πυκνών καπνών και για να μην δημιουργηθούν αναπνευστικά προβλήματα στους ασθενείς. Υπενθύμισε ότι η επιχείρηση εκκένωσης ξεκίνησε στις 21:45 τη Δευτέρα 21/8 και αποφασίστηκε το πλοίο "Αδαμάντιος Κοραής" να μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο, όπως και να είναι ετοιμες οι δομές σε Ξάνθη Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη για να δεχθούν ασθενείς, όπως και έγινε.
Σχετικά με φωτιά στη Δαδιά σημείωσε πως υπήρξαν δύο περιστατικά, το πρώτο αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα, αλλά το δεύτερο πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Συμπλήρωσε ότι το δάσος της Δαδιάς αποτελεί πέρασμα μεταναστών και όταν γίνονται θερμές ενέργειες μέσα σε τόσο πυκνό δάσος, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς.

Βελτιωμένα μέτωπα

Για την πυρκαγιά στη Ροδόπη ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι τα μέτωπα σε Μίσχο και Ίασμο είναι καλύτερα.
Για την Εύβοια, σημείωσε πως η εικόνα είναι καλύτερη σε σχέση με χτες και τόνισε πως «θα πάμε καλύτερα αν βοηθούμε και λίγο από τους ανέμους».

Βοιωτία και Κύθνος

Για τη φωτιά στην Βοιωτία ανέφερε ότι η φωτιά είναι σε εξέλιξη στη δυτική πλευρά μεταξύ Προδρόμου και παραλίας Σαράντη.
Για την Κύθνο επεσήμανε ότι η φωτιά έχει κατεύθυνση προς Πετρούσα και Αγίο Δημήτριο.

Για Ασπρόπυργο

Τέλος, για τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς στον Ασπρόπυργο ο κ. Αρτοποιός ανέφερε είναι κοντά στο σημείο που ξέσπασε και χθες φωτιά, ενώ σχεδόν καθημερινά η πυροσβεστική καλείται στην περιοχή για φωτιές που ξεκινούν από καύση ελαστικών ή άλλων υλικών και από καύση ξερών χόρτων σε οικόπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης