Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εικόνες Αποκάλυψης από τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα: Ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε Εύβοια, Καβάλα και Ροδόπη - Συνεχείς εκκενώσεις

Εικόνες Αποκάλυψης από τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα: Ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε Εύβοια, Καβάλα και Ροδόπη - Συνεχείς εκκενώσεις
Εξαιτίας της πύρινης μανίας και συγκεκριμένα στον Πρόδρομο Βοιωτίας ένας βοσκός βρήκε τραγικό θάνατο από αναθυμιάσεις μέσα στο μαντρί του
Σχετικά Άρθρα

Πολύ δύσκολη είναι σημερινή (21/8) ημέρα λόγω των νέων πυρκαγιών που σημειώθηκαν στην Ελλάδα.
Από το πρωί της Δευτέρας βρίσκονται σε εξέλιξη πέντε μέτωπα φωτιάς σε Έβρο, Βοιωτία, Καβάλα, Ροδόπη και Εύβοια τα οποία κατακαίνε ολόκληρες περιοχές.
Την ίδια ώρα, μεγάλη είναι μάχη στα Ψαχνά Ευβοίας ενώ νέα εστία η οποία ξεπήδηξε στο δάσος της Δαδιάς που καιγόταν πέρυσι για μέρες.
Εξαιτίας της πύρινης μανίας και συγκεκριμένα στον Πρόδρομο Βοιωτίας ένας βοσκός βρήκε τραγικό θάνατο από αναθυμιάσεις μέσα στο μαντρί του το πρωί, με έναν ακόμη νεκρό να προστίθεται στις φετινές, φονικές πυργκαγιές που έχουν πλήξει τη χώρα μας.

Το μέτωπο των πυρκαγιών

Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα του 112 για εκκένωση των περιοχών Νέα Αρτάκη και Βατώντα

Λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στη Εύβοια στάλθηκε στις 18:19 μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής όπου αναφέρει ότι όσοι βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή της Νέας Αρτάκης και της Βατώντα να εκκενώσουν προς τη Χαλκίδα.
fotia-voiotia3.webp

«Εάν βρίσκεστε στην βιομηχανική περιοχή της Νέας Αρτάκης & Βατώντα εκκενώστε προς Χαλκίδα», αναφέρει το μήνυμα.


Εκτάκτως στον Έβρο κυβερνητικό κλιμάκιο


Εκτάκτως στον Έβρο που πλήττεται από μεγάλες πυρκαγιές μεταβαίνει αυτή την ώρα κυβερνητικό κλιμάκιο.
Το κλιμάκιο αποτελείται από τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Μακεδονίας - Θράκης: Στάθη Κωνσταντινίδη, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για Θέματα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μάνο Λογοθέτη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Γενικό Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλη Γκουντούφα.

Ροδόπη: Καίγονται σπίτια στο χωριό Σώστης 

Εντός του χωριού Σώστης της Ροδόπης έχουν φτάσει οι φλόγες, οι οποίες έχουν κάψει τα πρώτα σπίτια ενώ απειλούνται και άλλα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, σε 5 ή 6 ανέρχονται τα σπίτια που κάηκαν στο χωριό Σώστης. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στην περιοχή υπάρχουν δύο πύρινα μέτωπα σε Μίσχο και 'Ανω Δροσίνη και ανέφερε ότι «η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει επεκταθεί στον ορεινό όγκο προς δυτικά».
Ήδη με μηνύματα 112, έχουν ειδοποιηθεί προς εκκένωση οι κάτοικοι έξι περιοχών και συγκεκριμένα στις περιοχές Μίσχος, 'Ανω Δροσίνη, Ληνό, Μέγα Πιστό, Σώστης και Πολύανθος, ενώ βρίσκονται επί ποδός «εθελοντές, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και η αυτοδιοίκηση», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαλικίδης.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην 'Ανω Δροσίνη επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 υδροφόρα οχήματα και σε αυτήν του Μίσχου οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα υδροφόρα οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη.
Μάλιστα, την ώρα που δημοσιογράφος της ΕΡΤ ήταν ζωντανά στον αέρα ενημέρωσε τον παρουσιαστή ότι ζητούν από το συνεργείο του καναλιού να απομακρυνθεί

«Κλείστε πόρτες και παράθυρα»: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης

Να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα καλούνται οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης με νέο μήνυμα του 112.
«Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Κλείστε πόρτες & παράθυρα», αναφέρει το μήνυμα.

  • 369665628_754556630014720_1752916907707434439_n_1.jpg 

    Φωτιά στον Έβρο: Και άλλο μήνυμα του 112 για εκκένωση

    Στην εκκένωση του οικισμού της Αισύμης προχωρούν οι Αρχές καθώς στις 5:50 στάλθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής να κατευθυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

«Εάν βρίσκεστε στην Αισύμη εκκενώστε προς Αλεξανδρούπολη», αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα του 112.

Φωτιά στη Βοιωτία: Νέο μέτωπο προς Πρόδρομο - Απειλεί τα πρώτα σπίτια 

Η μάχη που έδιναν για ώρες στο Σαράντη της Βοιωτίας επίγεια και εναέρια μέσα να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς προς τον παραθεριστικό οικισμό ολοκληρώθηκε. Οι φλόγες σε αυτό το μέτωπο σταμάτησαν να απειλούν. Όμως αυτήν την ώρα η φωτιά γύρισε πίσω προς τον Πρόδρομο και αρχίζει και απειλεί τα πρώτα σπίτια από διάφορους οικισμούς. Οι ριπές των ανέμων φτάνουν και τα 8 μποφόρ και οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και δημιουργούνται νέα μέτωπα. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «είναι μία πολύ δύσκολη μάχη που συνεχίζουμε να δίνουμε κυνηγώντας τις φλόγες ακόμη και στις αυλές των σπιτιών. Ο κίνδυνος παραμένει μεγάλος και ελπίζουμε μέχρι το τελευταίο φως της μέρας τα εναέρια μέσα να μας βοηθήσουν να καθηλώσουμε το μέτωπο της φωτιάς για να μπορέσουν να επέμβουν οι επίγειες δυνάμεις».

Ο περιφερειάρχης Στερεάς απέφυγε την οποιαδήποτε αναφορά σε ζημιές, σημειώνοντας ότι «δεν έχει γίνει κάποια καταγραφή ακόμη», δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να έχουν θυσιαστεί στις φλόγες γεωργικές κυρίως εγκαταστάσεις. Αλώστε στην περιοχή έχουμε και τον θάνατο ενός κτηνοτρόφου που πήγε να σώσει τα ζώα του.

Σαράντη Βοιωτίας: Απεγκλωβίστηκαν με σκάφη περίπου 60 άνθρωποι

Η κυκλοφορία εσωτερικά στην περιοχή έχει απαγορευτεί ενώ οι κάτοικοι και παραθεριστές έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο ακόμη και στη Θήβα, αφού κλήθηκαν από πολύ νωρίς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τέλος, με τη βοήθεια του Λιμενικού και με αλιευτικά σκάφη απεγκλωβίστηκαν περίπου 60 άνθρωποι από το Σαράντη και ήθελαν να απομακρυνθούν.

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο και Τανάγρα

  • Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη θέση Μάνδρα Στάμου στον Ασπρόπυργο Αττικής.

    Επίσης άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο ακόμα μια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στη θέση Μαυροβούνι του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας, όπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ έκαναν ρίψεις νερού από αέρος και δύο αεροσκάφη.



 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης