Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία με 1 νεκρό - Μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμού - Σε ετοιμότητα τα σκάφη

Μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία με 1 νεκρό - Μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμού - Σε ετοιμότητα τα σκάφη
Νεκρός εντοπίστηκε ένας κτηνοτρόφος από τη φωτιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας
Σχετικά Άρθρα
(upd) Νεκρός εντοπίστηκε ένας 80χρονος κτηνοτρόφος από τη φωτιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας το πρωί της Δευτέρας (21/8/2023).
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 80χρονος έχασε τη ζωή του όταν προσπάθησε να σώσει τα ζώα του από την πυρκαγιά, καθώς λιποθύμησε και κατέληξε από τις αναθυμιάσεις.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, «με 9 μποφόρ δεν παίζουμε».
Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα και 16 οχήματα προσέγγισαν το μέτωπο της φωτιάς. Από αέρος σηκώθηκαν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Από τις αναθυμιάσεις απεβίωσε ο 80χρονος

Σύμφωνα με την αστυνομία, 80χρονος αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώσει τα ζώα, αλλά έχασε τη ζωή του. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.
Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά. Υπήρχαν όμως πυκνοί καπνοί. Πιθανολογείται οτι αυτό συνέβαλε στο να χάσει τη ζωή του. Τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από την νεκροτομή.

Πως ξέσπασε η πυρκαγιά

«Το μέτωπό της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλο και πλέον ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Προσπαθούμε μετά δυσκολίας να το συγκρατήσουμε» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της Θήβας, Γιώργος Αναστασίου.
Ο ίδιος αναφέρθηκε σε μαρτυρίες ότι η φωτιά ξεκίνησε κατά τη διάρκεια εργασιών στην ύπαιθρο. Ειδικότερα, μιλώντας στον Σκάι δήλωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε επειδή κάποιοι έκαναν εργασίες στον οικισμό των Χωστίων, δυστυχώς, με πάνω από 800 άτομα το καλοκαίρι.
Πρόσθεσε πως απειλείται ένα τμήμα του οικισμού του Σαραντίου, «προσπαθούμε να καταστείλουμε τη φωτιά και με υδροφόρες».

Άρχισαν οι εκκενώσεις

Λίγο μετά τις 10:00 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Παραλίας Σαράντη.
Κοντά στα σπίτια οι φλόγες

«Το μέτωπό της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλο και πλέον ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Προσπαθούμε μετά δυσκολίας να το συγκρατήσουμε» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος της Θήβας Γιώργος Αναστασίου.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο ήδη έχει εκκενωθεί ένας οικισμός κοντά στην περιοχή Σαράντη μετά το μήνυμα από το 112 ενώ όπως σημειώνει ο ίδιος «αυτή τη στιγμή το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο των 1000 μέτρων από τα σπίτια, αλλά οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Επιχειρούν 4 ελικόπτερα μαζί με ισχυρές επίγειες δυνάμεις εθελοντές και κατοίκους της περιοχής μαζί με μηχανήματα που έχουν διατεθεί. Είναι πολύ δύσκολο καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν να πετάξουν αεροπλάνα».

Σε ετοιμότητα σκάφη του Λιμενικού και αλιευτικά

Εν τω μεταξύ, σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται δύο πλωτά του λιμενικού, τρία αλιευτικά και ιδιωτικά σκάφη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Σαράντη στη Βοιωτία, προς παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί, λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης