Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρτοποιός (Πυροσβεστική): Κινδυνεύει το κομμάτι βόρεια της Εγνατίας – Σε Νίψα, Δωρικό και Αμφιτρίτη επικεντρώνονται οι προσπάθειες

Αρτοποιός (Πυροσβεστική): Κινδυνεύει το κομμάτι βόρεια της Εγνατίας – Σε Νίψα, Δωρικό και Αμφιτρίτη επικεντρώνονται οι προσπάθειες
Δεν κινδυνεύει πλέον η βιομηχανική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τον Γ. Αρτοποιό
Κινδυνεύει από τις φλόγες το κομμάτι βόρεια της Εγνατίας Οδού που έχει κλείσει, ενώ οι προσπάθειες των πυρόσβεσης επικεντρώνονται σε Νίψα, Δωρικό και Αμφιτρίτη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γ. Αρτοποιό.
Ο κ. Αρτοποιός μιλώντας στην ΕΡΤ και στο Open για την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, τόνισε πως το δυσκολότερο σημείο είναι το βορειοανατολικό πάνω από την Εγνατία Οδό, ενώ είναι πιο ελεγχόμενο το μέτωπο ανατολικότερα από το Λουτρό που απειλήθηκε, αν και παραμένει υπό απειλή το δασικό οικοσύστημα στον Εθνικό Δρυμό της Νίψας.
«Έχουμε μεγάλη αναζωπύρωση στη βόρεια μεριά της περιοχής Μέλια. Το σοβαρότερο μέτωπο είναι εκεί και στη νότια πλευρά της περιοχής πάνω από την Εγνατία Οδό, στον οικισμό Νίψα, το σοβαρότερο κομμάτι του μετώπου. Εκεί έχει πέσει όλη η βαρύτητα. Επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, το ένα για εναέριο συντονισμό και πάνω από 214 πυροσβέστες», ανέφερε στο OPEN.
Σε ό,τι αφορά τα εναέρια μέσα που επιχειρούν με τους ισχυρούς ανέμους να πνέουν στην περιοχή, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι  είναι συνεχείς οι αναταράξεις από τις ριπές αέρα που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες.
Εξήγησε ότι «ο αέρας ωθεί μακριά την πυρκαγιά και δημιουργεί νέες καυτές επιφάνειες που πρέπει να διαχειριστούμε. Αξιολογούνται τα δεδομένα, από λεπτό σε λεπτό. Σε δύο μέρες έχουν εκκενωθεί 13 οικισμοί. Στις παρυφές της πόλης της Αλεξανδρούπολης μετατοπίστηκε η φωτιά και γι' αυτό στάλθηκε το 112 και εκεί. Μετατοπίστηκε σε μια αντιπυρική ζώνη πάνω από 30 μέτρα και και παρατεταγμένα οχηματα, αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στην βορειοανατολική πλευρά της Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο, δεν έχει κοπάσει ο αέρας είναι 6 με 7 μποφόρ και προσπαθούμε με αυτές τις αντίξοες συνθήκες να ανταπεξέλθουμε».
Ο ίδιος έκανε λόγο για τεράστια γραμμή άμυνας μέχρι και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.
«Λόγω ισχυρών ριπών ανέμων και θερμών μαζών, κάφτρες πέρασαν πίσω από τα υδροφόρα οχήματα και η πυρκαγιά κατευθύνθηκε απειλητικά και επιθετικά προς τις παρυφές δύο οικισμών στα βορειοανατολικά της πόλης. Πάντως, ο στόχος επετεύχθη, αφού οι οικισμοί δεν απειλούνται και επίσης δεν κινδυνεύει πλέον η βιομηχανική περιοχή της Αλεξανδρούπολης», πρόσθεσε.
Σημείωσε δε, πως «είχαμε εγκλωβισμό πυροσβεστών σε κτηνοτροφική μονάδα, υπάρχουν και τραυματίες».
Τέλος, εμφανίστηκε καθησυχαστικός κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχει κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου που βρίσκονται στον νομό, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης