Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Διακίνηση λαθραίων τσιγάρων με λεωφορεία του ΚΤΕΛ – Συνελήφθησαν 4 άτομα

Θεσσαλονίκη: Διακίνηση λαθραίων τσιγάρων με λεωφορεία του ΚΤΕΛ – Συνελήφθησαν 4 άτομα
Προανάκριση διενεργεί το  Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης
Συνολικά 4 συλλήψεις αλλοδαπών έγιναν μέσα σε λίγες ώρες στο Κ.Τ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης για διακίνηση σε δύο περιπτώσεις λαθραίων τσιγάρων.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 18/8 έλεγχος από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης σε αποθήκη των Κ.Τ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκε ένας 20χρονος να αποβιβάζεται από λεωφορείο προερχόμενο από την Αθήνα. Στη συνέχεια ενημέρωσε έναν 17χρονο, προκειμένου να παραλάβει από τον χώρο αποσκευών του λεωφορείου δύο σάκους χειρός, οι οποίοι περιείχαν συνολικά 2.250 πακέτα τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Οι δύο νεαροί αλλοδαποί συνελήφθησαν, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα καπνικών προϊόντων, ένα εισιτήριο λεωφορείου, μία κάρτα SIM κινητής τηλεφωνίας, το χρηματικό ποσό των τριάντα ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.
Νέες συλλήψεις, αυτή τη φορά ενός 28χρονου και ενός 36χρονου, έγιναν το πρωί του Σαββάτου 19/8.
Ο 28χρονος εντοπίστηκε να περιμένει λεωφορείο που μόλις είχε αφιχθεί από την Αθήνα. Στη συνέχεια, ενημέρωσε τον 36χρονο για να παραλάβουν από τον χώρο των αποσκευών του λεωφορείου 3 μεγάλους ταξιδιωτικούς σάκους και 2 μεγάλες σακούλες, με τη συνδρομή ενός ακόμη αλλοδαπού που επέβαινε στο λεωφορείο, ο οποίος όμως διέφυγε της σύλληψης.
Ακολούθησε έλεγχος στις αποσκευές, στις οποίες εντοπίστηκαν συνολικά 3.000 πακέτα τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, καθώς και 250 συσκευασίες καπνού μικτού βάρους 12,5 κιλών, τα οποία επίσης στο σύνολο τους δεν έφεραν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα καπνικών προϊόντων, χρηματικό ποσό 60 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης