Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Την επόμενη εβδομάδα η απολογία του Έλληνα οπαδού - Έρχονται νέες συλλήψεις

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Την επόμενη εβδομάδα η απολογία του Έλληνα οπαδού - Έρχονται νέες συλλήψεις
Μεταλλικά μπαστούνια του baseball, ξύλινο στειλιάρι και κράνη βρέθηκαν στο σπίτι του 43χρονου συλληφθένα
Σχετικά Άρθρα
(upd) Προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη εβδομάδα πήρε ο 43χρονος συλληφθέντας Έλληνας οπαδός, ο οποίος οδηγήθηκε το Σάββατο 19/8 ενώπιον Ανακριτή.
Μάλιστα, εμφανίστηκε ενώπιον Ανακριτή χωρίς δικηγόρο και ζήτησε προθεσμία  για να απολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, την οποία και πήρε.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει τη δικογραφία, έτσι ώστε να ετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει.
Στο μεταξύ, μέχρι την απολογία του παραμένει υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ.

Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες

Ο 43χρονος συνελήφθη το προηγούμενο 24ωρο, καθώς ταυτοποιήθηκε από βίντεο τη βραδιά της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή να καθοδηγεί τους Κροάτες χούλιγκαν στους δρόμους γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Της σύλληψής του προηγήθηκε κατάλληλη έρευνα και αξιολόγηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού, ενώ από την επακόλουθη διενεργηθείσα κύρια Ανάκριση είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου και συνελήφθη.
Μάλιστα, οι Αρχές του αποδίδουν αρχηγικό ρόλο στα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Πρόκειται για έναν 43χρονο Έλληνα οπαδό του Παναθηναϊκού, ο οποίος συνελήφθη στις 18/8 στο σπίτι του στην περιοχή του Γκύζη, ενώ στο παρελθόν, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εμπλοκή σε διάφορα οπαδικά επεισόδια και είναι γνώριμος στις Αρχές.
Μάλιστα, είχε μαχαιρωθεί έξω από το Εφετείο κατά τη διάρκεια επεισοδίων ενώ ήταν σε εξέλιξη δίκη για οπαδική βία στο Ίλιον, στην οποία ήταν μάρτυρας.

Τι βρέθηκε στο σπίτι του 43χρονου

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία στις 18/8 συνελήφθη, δυνάμει εντάλματος σύλληψης, 43χρονος ημεδαπός καθώς σχετίζεται με πράξεις οπαδικής βίας
Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (18/8) , ο οποίος κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.
Μάλιστα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία, αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας,
•2 μεταλλικά μπαστούνια baseball
•2 κράνη, χρώματος μαύρο,
•συσκευή κινητού τηλεφώνου,
•ξύλινο στειλιάρι και
•κράνος, χρώματος μαύρο.
opados.JPG
Ψάχνουν τον δολοφόνο του 29χρονου

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη, βρίσκονται σε εξέλιξη, με την αντιπαραβολή του γενετικού υλικού των συλληφθέντων με τα ευρήματα στο σημείο των συμπλοκών. Ωστόσο, από την ανάλυση των στοιχείων στα εργαστήρια φέρεται, μέχρι στιγμής, να μην προκύπτει ταύτιση με το γενετικό υλικό του 29χρονου.

Εν αναμονή νέων συλλήψεων

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις, καθώς επισημαίνεται πως οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν ταυτοποιήσει μέσω των πινακίδων αυτοκινήτων και άλλους οπαδούς που διαφεύγουν της σύλληψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης