Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυρκαγιά σε βυτιοφόρο: Χάος και απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αθηνών – Κορίνθου

Πυρκαγιά σε βυτιοφόρο: Χάος και απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αθηνών – Κορίνθου
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπήρχε κίνδυνος έκρηξης, και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο βυτιοφόρο
Μετά από σχεδόν 8 ολόκληρες ώρες αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα της Εθνικής Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς ολοκληρώθηκε η μετάγγιση υγραερίου από το βυτιοφόρο όχημα στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά στις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης (17/8/2023).
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπήρχε κίνδυνος έκρηξης, και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο βυτιοφόρο.
Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.
Λίγο πριν τις 9.30 το βράδυ άνοιξε και το ρεύμα προς Κόρινθο, ωστόσο από το 45ο χιλιόμετρο έως το 46ο χιλιόμετρο η κυκλοφορία διεξάγεται από μια λωρίδα και η Ολυμπία Οδός εφιστά την προσοχή των οδηγών να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της τροχαίας
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ και στα δυο ρεύματα της παλαιάς Εθνικής τα οποία είχαν κλείσει κατά τη διάρκεια της μετάγγισης του εύφλεκτου φορτίου του βυτιοφόρου.
Παρόλα αυτά αναμένεται να αργήσει η ομαλοποίηση της κίνησης καθώς λόγω του ατυχήματος ένας τεράστιος όγκος οχημάτων ακινητοποιήθηκε και στα δυο ρεύματα τόσο της παλιάς όσο και της νέας Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία μεγάλου αριθμού πολιτών.
ura_2.jpg

Η φωτιά στο βυτιοφόρο

Το βυτιοφόρο έπιασε φωτιά λίγο πριν πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο και η πυροσβεστική κατάφερε να την σβήσει όμως μετά τον περιορισμός της φωτιά έγινε αντιληπτή η διαρροή υγροποιημένου αερίου.
Μάλιστα η μετάγγισή του από το καμένο βυτιοφόρο είναι μια εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες και για λόγους ασφαλείας δεν πρόκειται να ανοίξει η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
fire_1_1.jpg
ΣΥΡΙΖΑ: Ταλαιπωρία για χιλιάδες ταξιδιώτες


Στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου όπου «χιλιάδες οδηγοί και ταξιδιώτες παραμένουν εγκλωβισμένοι για ώρες σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών», αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Όσο περνούν οι ώρες, οι καταγγελίες πληθαίνουν για έλλειψη στοιχειώδους ενημέρωσης. Όπως όλα δείχνουν, η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί για ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η διαδικασία μετάγγισης του εύφλεκτου υλικού από το βυτιοφόρο.
Οι αρχές οφείλουν τουλάχιστον να μεριμνήσουν, έστω και τώρα, για την τακτική ενημέρωση των εγκλωβισμένων και για την παροχή των αναγκαίων ειδών πρώτης ανάγκης, νερού και τροφίμων.
Τα ερωτήματα είναι τεράστια για το πώς δεν αποφεύχθηκε έγκαιρα το μποτιλιάρισμα και η πολύωρη ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες».
Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Το βέβαιο είναι ότι το δήθεν επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ανίκανο να προλάβει και να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις».

ΚΚΕ: Έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου

Την μεγάλη ταλαιπωρία που βιώνουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί στην εθνική οδό -λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα σε βυτιοφόρο όχημα- επισημαίνει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Επιπλέον, το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί την κυβέρνηση στην άμεση λήψη μέτρων «για τον όσο πιο γρήγορο και ασφαλή απεγκλωβισμό» οδηγών και επιβατών.
«Η μεγάλη ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, καθώς και στην παλαιά Εθνική, λόγω της πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο όχημα, χωρίς καμία ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να κινηθούν, αλλά και χωρίς καμία μέριμνα, τόσο από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς όσο και από τη διαχειρίστρια εταιρεία, αναδεικνύει για ακόμα μία φορά την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων στους κατά τα άλλα γεμάτους διόδια αυτοκινητοδρόμους της χώρας.
Τώρα πρέπει να ληφθεί κάθε μέριμνα για τους χιλιάδες οδηγούς και επιβάτες για όσο διάστημα παραμένουν εγκλωβισμένοι, σε συνδυασμό με τα άμεσα μέτρα για τον όσο πιο γρήγορο και ασφαλή απεγκλωβισμό τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης