Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα Φιλαδέλφεια: Ύποπτοι φυγής και οι 105 κατηγορoύμενοι - Συγκλονιστικές δηλώσεις της μητέρας του Μιχάλη Κατσουρή

Νέα Φιλαδέλφεια: Ύποπτοι φυγής και οι 105 κατηγορoύμενοι - Συγκλονιστικές δηλώσεις της μητέρας του Μιχάλη Κατσουρή
«Ζητάω δικαίωση. Να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος που έκανε στο παιδί μου αυτό το κακό», είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 29χρονου Μιχάλη
Η ανάλυση του γενετικού αλλά και του βιντεοληπτικού υλικού καθώς και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου βρίσκονται στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας για τον εντοπισμό του δράστη της αιματηρής επίθεσης κατά του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος επισημαίνει πως η ταυτοποίηση του δολοφόνου είναι θέμα ημερών ενώ το σκεπτικό προφυλάκισης των 105 Κροατών αναφέρεται σε μεταξύ τους διακριτούς ρόλους, με επιχειρησιακή δομή και ροπή σε νέες εγκληματικές πράξεις.
«Ζητάω δικαίωση. Να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος που έκανε στο παιδί μου αυτό το κακό», είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 29χρονου Μιχάλη.
«Θέλω να παραδοθεί ο άνθρωπος που σκότωσε τον αδελφό μου και όλα μετά θα τα αναλάβει η δικαιοσύνη. Δεν έχω τίποτε άλλο να πω», δήλωσε ο αδερφός του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης.
Εντωμεταξύ οι ανακριτές έκριναν ότι όλοι οι κατηγορούμενοι είναι όχι μόνο ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων αλλά και ύποπτοι φυγής.
Στο σκεπτικό της απόφασής τους αναφέρουν ότι οι Κροάτες επιδιώκουν, με σαφή αθλητική αναφορά και οπαδικό κίνητρο, τη συστηματική διάπραξη των αδικημάτων σε βάρος οπαδών διαφορετικών σωματείων, καθώς και φθορών σε οχήματα και εγκαταστάσεις.
Οι ανακριτές περιγράφουν με λεπτομέρεια τον τρόπο δράσης τους.

– Οργάνωση μέσω κινητών
– Συνάντηση σε ασφαλή – “τυφλά” σημεία
– Κινούνται ως “κονβόι”
– Εφορμούν πεζή στους στόχους τους
– Είναι εφοδιασμένοι με μολότοφ, ρόπαλα, μαχαίρια

Στ. Γεωργόπουλος, δικηγόρος οικογένειας Κατσουρή: Θέμα ημερών ο εντοπισμός του δράστη

«Αυτό που όλοι είδαμε είναι ότι ήρθε στην Ελλάδα ένα στρατιωτικά συντεταγμένο και πειθαρχημένο και εξοπλισμένο δολοφονικό τάγμα, το οποίο είδατε με τι διαθέσεις κινήθηκε έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας όπου εκεί ασφαλώς δεν υπήρξε κανένα ραντεβού αλλά συνέρρευσαν όσοι βρίσκονταν σε καφετέριες και εστιατόρια που είναι πέριξ του γηπέδου», υπογράμμισε ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργόπουλος.
Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας που επικαλείται η ΕΡΤ, από τα κινητά μπορεί να εντοπιστεί η πορεία που ακολούθησε το τάγμα των χούλιγκαν το βράδυ των επεισοδίων.
Σημαντικό κομμάτι της έρευνας είναι και τα βίντεο που τραβούσαν με τα κινητά τους αρκετοί από τους συλληφθέντες, τα οποία αν αναλυθούν ίσως προκύψουν εικόνες ενδεχομένως και για τη στιγμή της δολοφονίας.
Μάλιστα, αρκετά από αυτά, έχουν «ανέβει» και σε social media.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης